Entisen Hartwall Arenan tilanteessa käänne – keinot vähenivät venäläisomisteisen yhtiön reagoitua

Ulkoministeri Elina Valtonen "täysin vakuuttunut", että Helsinki-halli-asiaan saadaan ratkaisu: "Useampi ratkaisuvaihtoehto" 1:03
Ulkoministeri Elina Valtonen kommentoi Helsinki-halli-asiaa Viiden Jälkeen -ohjelmassa 4. syyskuuta.

Helsinki-hallin venäläisomisteinen taustayhtiö Helsinki Halli Oy on maksanut vuokrasaatavansa Helsingin kaupungille.

Helsingin Sanomat uutisoi elokuussa, että venäläisomisteinen Helsinki-halli eli entinen Hartwall Arena oli jättänyt yhden vajaan 100 000 euron arvoisen maavuokraerän maksamatta. 

Nyt tapaukseen on saatu uusi käänne, sillä Helsingin kaupunki on nyt saanut halliyhtiöltä maksamatta jääneet vuokrasaatavat.

– Tänään sain tiedon, että vuokrasaatava olisi maksettu. Voin vahvistaa, että Helsinki Halli Oyn avoinna ollut maanvuokrasaatava on maksettu, Helsingin kaupungin tonttipäällikkö Sami Haapanen vahvistaa MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Venäläisomisteinen Helsinki-halli on ollut tyhjillään helmikuusta 2022 lähtien Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Ulkoministeri Elina Valtonen kertoi syyskuun alussa Viiden jälkeen -ohjelmassa, että työ Helsinki-hallin käyttöön saamiseksi on ollut käynnissä ministeriötasolla ja asiaan on olemassa useampia ratkaisuvaihtoehtoja, joiden toteuttamiseksi tehdään kovasti töitä.

Vuokraerän maksamisen myötä yksi ratkaisuvaihtoehto putoaa nyt kuitenkin pois pöydältä – ainakin toistaiseksi.

– Meidän perintäprosessimme päättyy siltä osin, eikä se jatku seuraaviin vaiheisiin. Seuraava vaihehan olisi ollut kanteen nostaminen käräjäoikeudessa tämän kohteen realisoimiseksi. Sitä polkua ei nyt enää ole, Haapanen sanoo.

Helsinki-hallin seuraava maanvuokraerä erääntyy lokakuun puolivälissä. Helsingin kaupunki seuraa tilannetta tarkalla silmällä.

– Kyllä kaupunkikin seuraa aktiivisesti tilannetta ja arvioi, mitä on tehtävissä. Tietenkin tässä on se tilanne, että seuraava maanvuokraerä erääntyy ensi kuun puolivälissä. Seuraamme myös sitä, mikä sen osalta maksutilanne tulee olemaan, Haapanen sanoo.

Helsingin pormestarin Juhana Vartiaisen toimistolta kerrottiin tänään MTV Urheilulle, ettei Helsinki-halliin käyttöönoton suhteen ole tullut Elina Valtosen lausuntojen jälkeen muuta kehitystä.

Lue myös:

    Uusimmat