KHL:n suomalainen tähtipakki pääsee vihdoin lähtemään perheineen Suomeen: "Ollut aika rankkaa"

KHL venytti pitkään kauden keskeyttämistä, mutta päätti lopulta lyödä homman jäihin koronaviruspandemian takia. Sibir Novosibirskin Jyrki Jokipakka yrittää nyt päästä perheineen Suomeen. 

Sibirin suomalaispelaajat Jokipakka, Mikael Ruohomaa, Juuso Puustinen ja Jukka Peltola ovat odotelleet Siperian eteläosissa sijaitsevassa Novosiborskin kaupungissa KHL:n johdon lopullista päätöstä pudotuspelien mahdollisesta jatkamisesta. 

Puolustaja Jokipakan vaimo ja kaksoispojat saivat nyt mahdollisuuden matkustaa kotikaupunkiinsa Tampereelle.  

– On tämä ollut tavallaan aika rankkaa, kun ei ole tiennyt mitä tapahtuu. Tilanne on kuitenkin mikä on. Ei tässä jääkiekko paljon ole mielessä ollut, Jokipakka kertoi tunnelmistaan. 

– Katsotaan nyt matkustusvaihtoehtoja, ja lähdetään sitten Suomeen. 

"Hyvin pystynyt liikkumaan"

Sibir voitti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vakuuttavasti Avtomobilistin 4–1, ja odotukset olivat kovia toiselle kierrokselle.

– Kovasti olisi ollut haluja pelata, mutta sitten tuli tällainen tilanne vastaan.

Kun joukkuetreenit peruutettiin, pelaajat joutuivat huolehtimaan kunnon ylläpitämisestä oma-aloitteisesti. Jokipakka on päässyt harjoittelemaan kerrostaloasuntonsa kuntosalilla. 

– Ei koronatilanne ole täällä hirveästi näkynyt. Hyvin on pystynyt liikkumaan. 

Jokipakka viihtyi perheineen siperialaiskaupungissa niin hyvin, että hän solmi kahden vuoden jatkosopimuksen. Ilveksen kasvatti teki pakin paikalta 58 ottelussa komeat tehot 4+28=32 ja sijoittui runkosarjassa joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljänneksi.

Miten sääpuoli? 

– Nyt oli vähän leudompi talvi. Muutaman kerran oli 30 asteen pakkasia, mutta ei sentään mitään 40 astetta. 

Lue myös:

    Uusimmat