Kevyt pasha

Moi, Haluaisin kevyt pashan reseptin. t. Inka

Pashasta tulee raikas ja täyteläinen myös käyttämällä vähemmän rasvaisia tuotteita. Tässä kaksi erilaista ohjetta.

Kevyempi pasha


(1 pashamuotillinen)
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 muna tai 2 valkuaista
1/2-1 dl sokeria tai makeutusainetta
1/2 prk raejuustoa
n.1 dl rouhittuja manteleita
2-3 tl vaniljasokeria
2-4 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl kuohukermaa

Valuta maitorahkaa kahvinsuodatinpaperissa siivilässä tai jätä valuttamatta. Sekoita rahkan joukkoon siivilän läpi tasaiseksi paineltu raejuusto, mantelirouhe, ja raastettu sitruunankuori. Vaahdota muna ja puolet sokerista ja kerma ja loput sokerista. Sekoita vaahdot rahkamassan joukkoon. Lisää sitruunamehua välillä maistellen. Kasta puhdas sideharso kuumaan veteen ja vuoraa pashavuoka tai siivilä sillä.

Lusikoi massa muottiin ja taittele reunan yli menevät sideharsot päälle. Massa saa tulla kumpareeksi reunojen yli, jotta pohja ei mene kuopalle valutuksen aikana. Nosta muotti sopivaan kulhoon ( kärki muutama sentti pohjalle valuvan nesteen yläpuolella) ja anna valua yön yli kylmässä. Älä valuta liian kauan ettei pashasta tule kuivaa. Kumoa pasha varovasti lautaselle ja ympäröi se marjoilla tai hedelmillä ( mansikoita, kiivihedelmää, anastan, kumqvatteja jne.).Pashan voi hyvin tarjota myös valuttamatta pehmeänä hedelmien ja marjojen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 735 kJ / 176 kcal
Prot. 9 g, hh 15 g, ra. 9

Kevyt pasha

1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl rusinoita tai korintteja
1/2 dl mantelirouhetta
1 dl sukaattia
Hienonna rusinat. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Pane muotin päälle kevyt paino ja alle lautanen. Laita muotti jääkaappiin. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä. Tarjoa sellaisenaan tai kulitsan kera.

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 638 kJ / 152 kcal
Prot. 7 g, hh 16 g, ra. 7 g

Lue myös:

    Uusimmat