Kevin Costner maailman johtajille: Katsokaa uusin leffani!

Hollywood-tähti Kevin Costner haluaa maailman valtioiden päämiesten näkevän tuoreimman elokuvansa, vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisistä kertovan 13 päivää. Costnerin mielestä valtiopomot eivät ota ydinsodan mahdollisuutta nykyisellään riittävän vakavasti.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on jo nähnyt leffan, samoin edellinen presidentti Bill Clinton. Elokuvan Lontoon-ensi-iltaan alkuviikosta saapunut Costner toivoo, että myös Britannian pääministeri Tony Blair on leffayleisön joukossa.

Costnerin mukaan valtaeliitillä on liian ylimielinen asenne ydinsodan uhkaa kohtaan. - Maailmassa on tuhansia ydinohjuksia, mutta kukaan ei halua puhua siitä. Ihmisiä kiinnostaa enemmän se, miten minulla ja tyttöystävälläni menee, purnasi Costner brittiläiselle Independent-sanomalehdelle.

Elokuvassa Costner esittää Kuuban kriisin aikana USA:n presidenttinä olleen John F. Kennedyn neuvonantajaa. Tähden mukaan maailma on tällä hetkellä menossa kohti samanlaista kriisiä, ja hän toivoo, että elokuvan nähtyään ihmiset haluavat perehtyä tarkemmin nykypäivän epävakaaseen tilanteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat