Mainos

Kevät saapuu kovaa vauhtia – ”Kolmisen astetta ollaan keskiarvon yläpuolella”

Kevät kolkuttaa jo ovella. Tällä viikolla satelee ympäri maata, mutta viikonloppuna saadaan jo nauttia lämmöstä.

Maaliskuu on ollut poikkeuksellisen lämmin koko Suomessa. Ilmatieteen laitoksen meteorologin Pauli Jokisen mukaan lämpötila on ollut muutaman asteen keskiarvoa korkeammalla.

– Maaliskuun keskilämpötilä on koko Suomea tarkasteltaessa noin kolme astetta keskimääräistä lämpimämpi. Ei tässä mitään poikkeuksellista ole, joskus ollaan etuajassa ja joskus jälkijunassa, Jokinen selvittää.

Keskimäärin terminen kevät alkaa Suomessa maaliskuun ja huhtikuun aikana. Terminen kevät saavutetaan, kun päivän keskilämpötila on plussan puolella.

– Kevään tulo kestää keskimäärin noin kuukauden, kun täältä etelästä lähdetään ja mennään Pohjois-Lappiin, Jokinen sanoo.

Sunnuntai on viikon lämpimin

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Helena Laakson mukaan matalapaine tuo sateita koko maahan tällä viikolla. Sateita saadaan ennusteen mukaan koko alkuviikon.

– Huomenissa maan etelä- ja keskiosissa sataa vettä ja räntää. Pohjoisessa tulee lunta. Keskiviikkona tulee edelleen vesi- ja lumikuuroja ympäri maata. Torstaina saattaa olla jo vähän poutaisempaa, Laakso ennustaa.

Maan etelä- ja keskioassa lämpötilat vaihtelevat nollan ja viiden lämpöasteen välillä. Pohjoisessa lämpötila on nollan molemmin puolin.

Öisin on pakkasta koko maassa. Maan keskiosassa voi Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukana olla jopa kymmenen pakkasastetta.

Viikonloppuna kuitenkin helpottaa. Ennusteen mukaan viikon lämpimin päivä on sunnuntai. Silloin lämpötila kohoaa Länsi-Suomessa reiluun viiteen asteeseen. Pohjoisessakin voidaan tavoitella plusasteita.

– Viikonloppuna ilmavirtaus kääntyy enemmän lännen puoleiseksi ja sieltä tulee sitten hieman lämpimänpää ilmaa, Laakso toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.