Mainos

Kevan Ailus saa jatkaa – talousjohtaja selvittää työsuhde-etuja

17:23

Kuntien eläkevakuutuksen (Kevan) hallitus on päättänyt aloittaa selvitystoimet työsuhde-eduista ja johtamisesta. Talousjohtaja Tom Kåla tekee työn. 

– Kåla vapautetaan muista tehtävistä selvitystyön ajaksi. Hän ei muun muassa toimi selvityksen aikana toimitusjohtaja Merja Ailuksen alaisena, kertoi tiedotustilaisuudessa Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty.

Helsingin Sanomat kertoi alkuviikolla, että Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen työsuhdeasunnon verotusarvo oli laskettu väärin ja että auton hankinnassa oli mahdollisesti kierretty hankintasääntöjä.

Toimitusjohtaja Merja Ailus jatkaa tehtävässään normaalisti. Kålan selvitys annetaan seuraavaan hallituksen kokoukseen, joka pidetään 18. joulukuuta.

Rädyn mukaan Kevan toimintatapana on selvittää asiat, ennen kuin tehdään isompia johtopäätöksiä.

Ailus toivoo, että median esittämille väitteille hänen asunto- ja autoeduistaan löytyisi pitäviä todisteita. Ailuksen mukaan ei ole mukavaa, kun asioista jää selvitystenkin jälkeen epäselvyyksiä ilmaan. Ailuksen mukaan kyse on pitkälti mitta- ja arviovirheistä.

– Mikäli muodostuu tilanne, että tapauksesta on olemassa tietoja hallituksen ulkopuolella, niin selvittäminen on hyvinkin aiheellista, Räty selvensi.

Hallitus oli Rädyn mukaan kolmen tunnin kokouksessa päätöksissään yksimielinen, mutta keskustelua mm. etujen läpinäkyvyyksistä käytiin todella pitkään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.