Mainos

Virolainen: Ex-ministerien vienninedistämiseen saatava pelisäännöt – keskustelun pontimena Suvi Lindénin Ugandan matka

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) odottaa, että hallitus käy entisen viestintäministerin Suvi Lindénin toimien takia pelisääntökeskustelun siitä, minkälaista vienninedistämistyötä entiset ministerit voivat tehdä.

Hallituksella on hyvin vähän jos ollenkaan mahdollisuuksia pysyä kärryillä siitä, miten ja minkälaisten yritysten asiaa entiset ministerit ajavat.

– Luulen, että minun ei tarvitse sanoa, käytäisiinkö pelisääntökeskustelu, vaan tämän tapahtuman johdosta se varmastikin käydään, Anne-Mari Virolainen kertoi Brysselissä. Hän osallistui tänään ensimmäiseen kehitysministerikokoukseensa.

Kysymys ex-ministereiden toiminnasta nousi esille Suvi Lindénin Ugandan-matkan takia. Lindén kertoo olleensa edistämässä maassa tietoyhteiskunta-asioita. Hän oli matkalla Patrian tuotteita markkinoineen miehen kanssa, joka löytyi Kampalassa kuolleena.

Patrian neuvottelukunta koolle

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi, että puolustustarvikeyhtiö Patria julkistaa keskiviikkona yksityiskohtaisen selvityksen Uganda-vyyhtiin liittyvistä asioista.

Lintilä sanoi STT:lle saaneensa yhtiön johdolta uuden selvityksen tiistaina. Lintilän mukaan tällä hetkellä ei ole tarvetta mihinkään jatkotoimiin.

Patrian neuvottelukunta pitää ýlihuomenna torstaina ylimääräisen kokouksen. Paikalla ovat muun muassa yhtiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja ja henkilöstön edustajat, neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) kertoo. Hän ei kommentoi muutoin ennen kokousta Patrian toimintaa tapauksessa.

Neuvottelukunta on neuvoa-antava toimielin, eikä sillä ole lakisääteisiä tehtäviä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.