Mainos

Kevan kuittikorjailusta alkaa rikostutkinta

Kuntien eläkevakuutuksen kuittikorjailu johtaa rikostutkintaan. KRP ilmoitti asiasta iltapäivällä.

Entisen toimitusjohtajan Markku Kauppisen kahden vuoden takaiseen edustuskuittiin oli tehty muutoksia tänä kesänä.

Kuitista oli vedetty yli keskustan hallintosihteerin Lasse Kontiolan ja Nova Groupin toimitusjohtajan Arto Merisalon nimet. Tilalle oli merkitty keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro.

- Selvitämme, onko tositteeseen jälkikäteen tehdyillä merkinnöillä muutettu kuitin sisältöä jonkin todistelun kannalta merkityksellisen tiedon osalta, kertoo rikostarkastaja Jukka Korkiatupa keskusrikospoliisista.

KRP selvittää rikostutkinnassa, onko väärennösepäily aiheellinen. Tutkinta alkaa kuulusteluilla, mutta aikataulua on Korkiatuvan mukaan tässä vaiheessa vaikea ennustaa.

- Selvitämme, ketkä ovat osallisia kuitin mahdolliseen peukalointiin ja kuulemme tietenkin myös todistajia, Korkiatupa kertoo.

Keva pyysi poliisia selvittämään viime viikolla, onko korjailussa syyllistytty rikokseen. Tosite koskee Järsön koulutus- ja kurssikeskuksessa 21.2.2007 pidettyä tilaisuutta.

Kauppinen on myöntänyt, että kuittia korjailtiin jälkikäteen. Hänen mukaansa sihteeri teki erehdyksessä muutoksen alkuperäiseen kuittiin eikä tarkistusluetteloon.

Kataja: Keva tiedottaa vasta huomenna

Kevan hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) ei halua tänään kommentoida tietoa rikostutkinnan aloittamisesta.

- Pohdimme omalla porukalla ja lakimiesten kanssa tämän kokonaisuuden. Lähetämme sitten tiedotteen huomenna iltapäivällä. Tähän sisältyy myös kelkkatehdashankkeen arviointi, Kataja sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.