Keväinen raparperipiirakka

On ihana tehdä kevään ensimmäinen raparperipiirakka! Kätevimmin teet piirakan valmiista pakastetaikinasta. Kauramurotaikina pitää piirakan rakenteen hyvänä, koska taikinan kuidut imevät piirakan täytteen ylimääräistä kosteutta itseensä. Saat vaihtelua piirakkaan, lisäämällä täytteeseen mantelilastuja.

Keväinen raparperipiirakka

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • nois ½ l raparperipaloja
  • 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 kananmuna
  • ½-1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl mantelilastuja)
  • Päälle:
  • mantelilastuja

Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen manteliastuja.

Katso myös:



Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat