Mainos

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat äidinkielen ensimmäisellä kokeella eli ainekirjoituksella.

Ainekirjoituksessa Ylioppilaskokelaat saivat mahdollisuuden esittää kirjallisia taitojaan laajalla aihealueella aina Tarja Halosen ja Urho Kekkosen muotokuvien sanomasta Lasse Lehtisen kolumniin.

Tarja Halosen muotokuvanhan on tehnyt suomalainen Rafael Wardi 2002 ja Urho Kekkosen neuvostoliittolainen Ilja Glazunov 1979. Mitä nämä teokset kertovat kohteestaan ja ajastaan, jäi aiheen valinneiden puntaroitavaksi.

Arvioitaessa Ismo Alangon kuvaa suomalaisen yhteiskunnan muutoksista abiturientit joutuivat kohtaamaan väitteen, Kun Suomi Putos puusta.

Yksi mahdollisuus oli pohtia Heinrich Böllin elämäntavan ja arvojen vaihtoehtoja novellissa: Tarina työmoraalin hiipumisesta. Juho Pääkkösen lehtikirjoituksessa liikutaan nuoruuden lähteellä, mikä antoi kokelaalle mahdollisuuden tulkita hänen tekstiään.

Edelleen annettiin ylioppilaskokelaalle mahdollisuus kirjoittaa Opettaja-lehdessä julkaistun mainoksen pohjalta kolumni, pakina tai yleisönosastokirjoitus. Lasse Lehtisen kolumnin aiheena oli ...ja vainajalle sakot, jolle haluttiin vastinetta. Toinen mahdollisuus oli pohtia hänen kolumnissaan esitettyjen näkemysten pohjalta rikoksen ja rangaistuksen ongelmaa.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat keskiviikkona reaalikokeella. Kevään tutkintoon on ilmoittautunut kaikkiaan 43 130 kokelasta sekä hylätyn tai hyväksytyn kokeen uusijaa ja tutkinnon täydentäjää.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.