Mainos

Kevään uudet ylioppilaat julki netissä

Valkolakin saa lauantaina 29 500 uutta ylioppilasta. Yhteensä 2200 kokelaan suoritus hylättiin.

Kevään uudet ylioppilaat on julkistettu. Kaikkien uusien valkolakkien nimet julkaistiin aamukahdeksalta ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla.

Tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa kahdeksan laudaturin suoritukseen ylsi kuusi kokelasta. Seitsemän laudaturin kirjoittajia on peräti 16. Laajin tutkinto koostuu 12:sta eri aineesta, joka on kaikkien aikojen ennätys.

- Nyt kun tutkinnon voi jakaa kolmelle eri kerralle, tämä oli mahdollista, ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Anneli Roman kertoo.

Kevään kirjoituksissa oli kaksi uutta koetta. Uudistunut äidinkielen koe koostui kahdesta arvosteltavasta osasta; tekstitaidon kokeesta ja esseekokeesta. Toinen uutuus oli terveystiedon koe. Uudistuksia oli myös pitkässä matematiikassa, jossa kokelailla oli mahdollisuus suorittaa kaksi laajempaa tähtitehtävää.

Romanin mukaan terveystieto oli yllättävän suosittu, ja siihen ilmoittautui 4500 kokelasta. Kokeen tulokset jakautuivat tasaisesti kaikkien arvosanojen kesken.

Kokeissa ei virheitä tänä vuonna

Roman sanoo tämän kevään kirjoitusten sujuneen ilman ongelmia. Yhteyskuntaopin kokeessa ollut kuntavaalien tuloskartta tuotti värityksen takia vaikeuksia punavihersokeille. Roman myöntää, että kartta olisi voitu tehdä muillakin väreillä.

- Kysymykselle oli kuitenkin vaihtoehtoja, joten siinä mielessä se ei tuottanut ongelmia, hän toteaa.

Valkolakin painaa päähänsä tänä keväänä hieman yli 29 500 uutta ylioppilasta. Hylättyjä suorituksia on 2200, eli hylkäämisprosentti on tänä keväänä seitsemän.

Reputukset eivät kasaantuneet tietyille aineille, joskin muiden vuosien tapaan eniten hylkäyksiä tuli tälläkin kertaa matematiikan kokeessa. Täydentäjät ja tutkinnon hajauttajat huomioon ottaen ylioppilaskokeiden parissa ahersi yli 41 300 henkilöä.

Tuoreet ylioppilaat lakitetaan lauantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.