Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevään juhlissa tarjotaan sillejä ja tomaatti-basilikasilakoita

Kuva Weilin & Göösin kirjasta Puutarhasta pöytään, kuva:Timo Viljakainen
Kuva Weilin & Göösin kirjasta Puutarhasta pöytään, kuva:Timo ViljakainenKuva Weilin & Göösin kirjasta Puutarhast
Julkaistu 30.04.2003 17:28

Kevään juhlissa maistuvat erilaiset kylmät kalaherkut. Omenasilli, venäläinen silli ja tomaatti-basilikasilakat valmistuvat nopeasti, joten kenenkään ei tarvitse uurastaa keittiössä tolkuttoman kauan.

Kalojen ohjeet on poimittu Puutarhasta pöytään -kirjasta, joka kuuluu Weilin & Göösin Makujen maailma -sarjaan.

Omenasilli

10 annosta

5 matjessillifilettä 1 prk kermaviiliä 1 rkl sinappia 1 tl sitruunamehua 1 tl sokeria 1/2 dl tilliä hienonnettuna valkopippuria myllystä 2 hapahkoa omenaa

Leikkaa sillifileet 1 cm:n annospaloiksi. Sekoita keskenään kermaviili ja mausteet. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa omena- ja sillipalat. Lisää joukkoon kermaviilikastike. Anna maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Venäläinen silli

4 annosta

2 matjessillifilettä 1 punasipuli 2 etikkapunajuurta 2 etikkakurkkua 2 munaa kovaksi keitettynä 2 rkl kapriksia

Kastike: 1 dl smetanaa 1 dl majoneesia 1-2 rkl sinappia 1/2 tl suolaa 1 tl sokeria

Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä tai liota niitä hetki, jos silli tuntuu liian suolaiselta. Leikkaa sillifileet annospaloiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa punajuuret, etikkakurkut ja kananmunat kuutioiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lado kaikki aineet kerroksittain purkkiin ja laita kastike päällimmäiseksi.

Vinkki: Voit käyttää etikkapunajuurien asemesta myös keitettyjä punajuuria. Saat kananmunasta juhlavamman, kun puserrat kovaksi keitetyn keltuaisen siivilän läpi ja pilkot valkuaisen kuutioiksi.

Tarjoiluehdotus: Perinteisesti venäläinen silli tarjotaan vadilta, jossa kastike on levitetty sillipalojen päälle ja vadin reunoilla on sipuli-, punajuuri-, kurkku- ja kananmunaraitoja.

Tomaatti-basilikasilakat

4 annosta

500 g silakkafileitä Etikkaliemi: 4 dl vettä 1 dl etikkaa 1 1/2 rkl suolaa

Lisäksi: pätkä purjoa 2 tomaattia 2 rkl kapriksia 1 dl basilikaa silputtuna

Kastike: 3 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunamehua 2 valkosipulinkynttä mustapippuria ja suolaa

Poista silakkafileistä nahka ja selkäruoto. Sekoita etikkaliemen vesi, etikka ja suola suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen.

Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes kalan väri on vaalea. Valuta silakat hyvin. Leikkaa purjo renkaiksi ja tomaatit kuutioiksi. Laita kulhoon tai vadille valutetut silakkafileet, purjo, tomaatit, kaprikset ja basilika. Sekoita varovasti.

Valmista kastike. Purista valkosipulinkynnet oliiviöljy-sitruunamehuseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike tomaatti-basilikasilakoiden päälle ja anna hetkisen maustua.

Vinkki: Valmista kerralla suurempi määrä etikkaliemessä marinoituja silakoita ja tee niille erilainen kastike, esimerkiksi kermaviili-sinappikastike.

Mummon kurkut

6-8 annosta

Perinteiset hölskykurkut tuovat mummolan mieleen. Kurkut valmistuvat nopeasti raikkaan makuiseksil lisäkkeeksi.

1-2 kurkkua 1 dl tilliä silputtuna

Liemi: 1 dl sokeria 1 dl etikkaa 1 dl vettä 1 tl suolaa

Viipaloi kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleita ja tilliä vuorotellen kulhoon. Sekoita liemiainekset keskenään ja kiehauta. Jäähdytä liemi. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle. Voit tarjota kurkut heti tai anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Vinkki: Saat viipaloitua kurkut ohuiksi juustohöylällä. Lue myös vapun makuja

Kuva: Timo Viljakainen

Lisää aiheesta:

Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässäShein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä RanskassaTunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"