Keuliva mopoilija pakeni poliisia ja lähes jyräsi parivuotiaan pyöräilijän – poliisi muistuttaa törttöilyn kalliista seurauksista

Kontiolahdella avattiin mopoille oma baana 1:58
Kontiolahdella avattiin mopoilijoiden paratiisi, jossa saa keulia ja päristellä mielinmäärin.

Poliisi jahtasi viime viikon keskiviikkona varsin piittaamattomasti ajanutta mopoilijaa Kajaanissa. Poliisi muistuttaa, että moisella toiminnalla on kalliit seurakset.

Viimeviikkoinen tilanne sai alkunsa poliisin huomattua moporyhmässä yhden ajavan eturengas ilmassa, eli kansankielellä keulivan. Partio kääntyi kaksipyöräisten perään, jolloin asiattomasti ajanut mopoilija lähti karkuun tottelematta poliisien pysähtymismerkkejä.

Pienokainenkin vaarassa

Ilmeisen viritetyn, enimmillään 80 kilometriä tunnissa kulkeneen mopon matka kulki läpi multa-alueiden sekä pitkin kevyen liikenteen väyliä ja teitä.

– Eräässä vaiheessa joutui 2–3 -vuotiaan pyöräilijän huoltaja vetämään lapsensa kaahaavan mopon edestä.

Takaa-ajo päättyi ponttonisillalle, ojlla oli tapahtumahetkellä jalankulkijoita, joita poliisi ei voinut taka-ajolla vaarantaa.

Mopoilija tavoitettiin myöhemmin, ja hän myönsi tekonsa. Hän sai väliaikaisen ajokiellon ja hänen korttinsa päätyi poliisille.

Jopa 1000 euron kulut

Poliisi muistuttaa, että pakenija aiheuttaa turhia vaaratilanteita niin itselleen kuin muille liikenteessä kulkijoille.

Lisäksi karkuun lähtö tulee yleensä pakenijalle huomattavan kalliiksi. Jos mopoa on esimerkiksi muunneltu, seurauksena on yleensä ylimääräistä autoveroa, muutoskatsastuksen kustaannukset takaisin mopoksi, korotettu liikennevakuutusmaksu ja päälle sakkorangaistus.

Päälle omia hankaluuksiaan aiheutuu teosta seurannut ajokielto. Kaikkineen poliisi arvioi kulujen nousevan helposti lähelle 1000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat