Mainos

Keskustan Kaikkonen: Kehitysavun leikkauspäätöksiä pohdittava uudelleen

Keskustan kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen olisi valmis pohtimaan kehitysavun leikkausten jaksottamista. 

- Pakolaistilanne on kesän aikana pahentunut aivan oleellisesti ja se olisi kyllä sinänsä peruste pohdiskella, että voisiko tätä leikkausta vaikka hieman jaksottaa, Kaikkonen kommentoi aamun Huomenta Suomen haastattelussa.

Myös Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman toivoo, että hallitus miettisi kehitysavun leikkauspäätöksen uudelleen. 

- Erityisesti tässä tilanteessa näin nopea kertaluontoinen kehitysapualeikkaus, mielestäni sitä pitäisi arvioida uudelleen. Toivon, että tämä 40 000 ihmisen viesti otetaan hallituksessa vakavasti, Lindtman viittaa tänään ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakalle luovutettavaan kansalaisadressiin.

Kaikkosen mukaan hallitus käy asiaa läpi tulevassa budjettiriihessään. Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ei kuitenkaan usko laajoihin muutoksiin.

- Hallituksella on suuri huoli Suomen omasta taloudesta ja sen takia en usko, että ainakaan kovin suuria muutoksia on sittenkään luvassa.

- Harmillinen leikkaus kaiken kaikkiaan, täytyy tunnustaa, Kaikkonen myöntää.

Käännytyspäätös nopeammaksi

Kaikkonen olisi valmis harkitsemaan myös turvapaikanhakijoiden nopeampaa käännyttämistä, mikäli he tulevat turvalliseksi luokitellusta maasta. 

- Sellaisessa tapauksessa jossa tiedetään, että hakija tuilee sellaisesta maasta, missä ei ole todellista hätää päällä, on turvalliseksi luokiteltu maa, niin tässä tilanteessa kun väkeä tulee näin paljon, niin tätä olisi kyllä hyvä miettiä.MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.