Keskustan Antti Kaikkonen: Sipilä jättää eropyynnön, koska sotea ei saada maaliin – "Tässä esimerkki vastuunkannosta"

Pääministeripuolue keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen kommentoi hallituksen eroa Twitterissä.

– Pääministeri Sipilä jättää eronpyyntönsä, koska sotea ei saada tällä vaalikaudella maaliin. Jos joku kysyy, mitä tarkoittaa poliittinen vastuunkanto, niin sanoisin, että tässä on siitä esimerkki, Kaikkonen kirjoittaa.

STT:n saaman tiedon mukaan puhemiesneuvosto on koolla kello 10. Ylen lähteiden mukaan puhemiesneuvosto olisi kokoontunut päättämään sote-valmistelun lopettamisesta.

Aiemmin tänään on kerrottu, että sote-uudistus ei valmistu tämän hallituskauden aikana. Perustuslakivaliokunta on lopettanut maakuntalakien tekemisen, kertovat Ylen lähteet.

Eilen ilmeni, että perustuslakivaliokunnalla ei tällä tietoa ole kokousta perjantaina. Asiasta kertoi valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) STT:lle illalla. Hallintovaliokunta on odottanut perustusvaliokunnalta lausuntoa maku 2 -esityksestä.

Maku 2 on maakuntauudistuksen toinen vaihe, johon sisältyvät muun muassa valvontaviranomaisten tehtävät. Perustuslakivaliokunta on kuullut asiantuntijoita. Eilen Lapintie sanoi, että päätöksiä kuulemisten lopettamisesta ei ole tehty.  

Lue myös:

    Uusimmat