Mainos

Keskusta käyttäisi apulaisministereitä

Keskusta torjuu valtioneuvostotyöryhmän ehdotuksen poliittisista valtiosihteereistä. Torstaina antamassaan kannanotossa keskusta ehdottaa poliittisten valtiosihteerien tilalle apulaisministereitä ja EU-puheenjohtajakauden tarpeisiin määräaikaisia ministereitä.

Poliittisten valtiosihteerien nimittäminen aiheuttaisi keskustan mielestä ristiriitoja ja ongelmia suhteessa ministeriöiden virkamiesjohtoon. Keskusta pitää kuitenkin työryhmän tavoitetta hyvänä, ja kehuu ryhmän työtä ennakkoluulottomaksi.

Valtiosihteerien sijaan keskusta ehdottaa, että ministeriöissä siirrytään yhden ministerin järjestelmään, jonka ohella luotaisiin apulaisministerijärjestelmä. Ensi vaiheessa nimitettäisiin 4-5 apulaisministeriä, jotka liikkuisivat ministeriöstä toiseen sen mukaan missä on esillä eniten EU-asioita.

Apulaisministerit olisivat samasta puolueesta kuin varsinaiset ministerit, mutta eivät välttämättä istuisi koko hallituskautta samassa ministeriössä. Keskustan mielestä EU-puheenjohtajakauteen liittyvien tehtävien hoitamiseksi voisi sen lisäksi nimittää määräaikaisia ministereitä.

Työryhmän ehdotuksiin hallituksen sisäisen neuvotteluistunnon luomiseksi keskusta suhtautuu empien. Puolue huomauttaa, että parlamentaarinen hallitustapa edellyttää tiivistä yhteydenpitoa hallituksen ja hallituspuolueiden eduskuntaryhmien välillä myös valmisteluvaiheessa.

Keskustan mielestä on tärkeää, ettei uudistus tee hallituksen iltakoulusta vain hallituksen ja eduskuntaryhmien tiedonkulun välinettä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.