Mainos

Keskusrikospoliisi tuulettaa johtoportaansa

Muutokset poliisissa jatkuvat. Tänään keskusrikospoliisi kertoi uusivansa organisaatiotaan ja samalla tuulettavansa koko johtonsa. Päällikköä ja apulaispäällikköä lukuun ottamatta kaikki parikymmentä johtopaikkaa laitetaan uuteen hakuun.

Krp kaventaa myös organisaatiotaan siten, että se siirtyy viidestä yksiköstä kolmeen.

Krp:n muutokset eivät liity mitenkään rikoksista epäillyn Helsingin huumepoliisin Jari Aarnion tapaukseen vaan kyse on muista muutoksista. Viime vuosina poliisilaitoksia on yhdistetty suuremmiksi ja kaikissa niistä on jo kykyä vaativaankin rikostutkintaan.

Keskusrikospoliisi on joutunut miettimään oman asemansa uusiksi.

- Yhteistyötä kaikkien poliisiyksiköiden kanssa, mukaan lukien Helsinki, vaan syvennetään, krp:n päällikkö Robin Lardot sanoo.

Aiemmin viikolla Helsingin poliisi kertoi uusivansa rikospoliisinsa. Sielläkin poliisit joutuvat hakemaan työpaikkojaan ja edellytyksenä on kyky tehdä yhteistyötä krp:n kanssa.

- Jos puhutaan huumerikostutkinnasta, niin eilen viimeksi kävin tapaamassa Helsingin poliisikomentajaa Lasse Aapiota ja pohdimme miten yhteistyötä syvennetään, Lardot sanoo.

Rikosten paljastaminen ytimessä

Krp näkee strategiassaan erikoistehtäväkseen nimenomaan järjestäytyneen rikollisuuden paljastamisen sekä muiden poliisilaitosten auttamisen.

- Krp keskittyy paljastamaan, mutta vaikeimmat tutkitaan yhdessä paikallispoliisin kanssa.

Lardotin mukaan sillä ei ole merkitystä mikä poliisi jutun tutkii, kunhan se selvitetään.

- Tässä on tarkasteltu sitä miten me voimme palvella paremmin uusia poliisiyksiköitä ja miten me voimme edistää koko poliisin tuloksellisuutta.

- Meidän roolimme jakautuu kolmeen keskeiseen alueeseen. Pitää paljastaa kovaa rikollisuutta, meillä pitää olla tilannekuva ja lisäksi tarjotaan muille poliiseille asiantuntijapalveluja, Lardot sanoo. Asiantuntijapalveluihin kuuluu esimerkiksi krp:n rikoslaboratorio.

Kovan rikollisuuden paljastaminen edellyttää tietysti muun muassa salaisia keinoja kuten esimerkiksi peitetoimintaa.

- Poliisin ylimmän johdon kanssa on sovittu että krp:llä on niissä vahva vastuu ja niin sen pitää ollakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.