Mainos

Kesko odottaa apteekkimonopolin purkua: "Haluamme perustaa oman apteekkiketjun"

Kesko on valmis perustamaan oman apteekkiketjun, jos apteekkipalvelut vapautetaan kilpailulle.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander muistuttaa MTV:n Uutisekstrassa, että apteekkimonopolin purkaminen toisi suuria hyötyjä.

– Haluan alleviivata, että tässä on kyse merkittävistä säästöistä suomalaiselle kuluttajalle ja myös yhteiskunnalle.

Eduskunnassa apteekkialan avaaminen kilpailulle on herättänyt keskustelua. Näkyvimmin sitä on ajanut Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia. Myös Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä on esittänyt apteekkimonopolin purkamista.

Keskolla on valmius toimia, jos eduskunta päättää avata kilpailun.

– Apteekkiketjussamme töitä tekisivät farmaseutit, proviisorit, kovan luokan ammattilaiset. Näin pystyttäisiin varmasti turvaamaan hyvät apteekkipalvelut nykyistä tehokkaammin, Helander sanoo.

Helander kannustaa Sipilän hallitusta purkamaan muitakin monopoleja. Hallituksen toimet alkoholimyynnin vapauttamisessa saavat kiitosta: vahvojen oluiden ja lonkeroiden myynnin salliminen kaupoissa on Helanderin mielestä askel oikeaan suuntaan.

– Ehdottomasti olemme sitä mieltä, että alkoholimonopoli pitää purkaa ja mennä Suomessa länsieurooppalaiseen käytäntöön, mikä tarkoittaa kaikkien normaalien alkoholijuomien myyntiä päivittäistavarakaupassa, Helander sanoo. 

Mikko Helander vieraana MTV:n Uutisekstrassa tänään heti Seitsemän Uutisten jälkeen MTV3-kanavalla klo 19.10. Ohjelma on katsottavissa kokonaisuudessaan myös Katsomossa iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.