Keskisuomalainen: Ensin sosiaalinen media tuomitsi väärän miehen pedofiiliksi – nyt myrskyn silmään joutui päivityksen tehnyt äiti

Jyväskyläläinen Emma Pekkala julkaisi sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa hän varoitti pakettiautolla liikkuneesta miehestä. Pekkala epäili miestä pedofiiliksi ja päätyi lopulta itse somemyrskyn silmään, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Emma Pekkala kirjoitti Jyväskylän äitien Facebook-ryhmään pakettiautolla ohi ajaneesta miehestä, jota hän epäili paikalliseksi seksuaalirikoksesta tuomituksi henkilöksi. Pienen lapsen äiti huolestui hitaasti ohi ajaneesta miehestä.

Alkuperäisessä julkaisussa ei ollut auton rekisteritietoja, mutta kun Pekkalan päivitys alkoi levitä sosiaalisessa mediassa, joku toinen oli yhdistänyt siihen epäilemänsä henkilön auton tunnistetietoja, kuten rekisteritunnuksen ja auton värin.

Ensin some jahtasi pedofiilia, sitten huolestunutta äitiä

Kun rekisterinumerolla mainitun auton omistaja otti Pekkalaan yhteyttä ja pyysi häntä oikaisemaan virheellisen tiedon, Pekkala kirjoitti päivitykseensä, ettei miehellä ollut mitään tekemistä tapauksen kanssa, hän kertoo Keskisuomalaiselle.

Ensin some jahtasi pedofiilia, sitten huolestunut äiti joutuikin itse myrskyn silmään. Nainen on muun muassa saanut vihaisia yksityisviestejä. 

– En ole halunnut loukata ketään ja pahoittelen tilanteen kehittymistä ja aiheutunuttua harmia, jota olen joutunut nyt myös itse kohtaamaan. Asia on saanut valtavat mittasuhteet somessa ja lisäksi asiaa on virheellisesti vatvottu jopa valtakunnallisessa radiossa, Pekkala kommentoi Keskisuomalaisen haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat