Keski-Uudenmaan kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta alkaen

1:54
Katso video: Keski-Uudenmaan höllätessä rajoituksia Helsingissä todetaan aina vain uusia EM-kisaturistien tuomia koronatartuntoja.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman koronakoordinaatioryhmän tilannekuvan mukaan Keski-Uudenmaan alueella epidemia on palannut perustasolle.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kumoaa tältä alueelta kokoontumisrajoitukset 29.6.2021 alkaen.

Etelä-Suomen avi kumoaa päätöksensä kokoontumisrajoituksista Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan osalta, koska rajoitukset eivät ole parantuneessa epidemiatilanteessa enää välttämättömiä.

Päätös on koskenut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä.

Pääkaupunkiseutu jatkaa kiihtymisvaiheessa

Etelä-Suomen avin päätös kokoontumisrajoituksista jää voimaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella vielä pääkaupunkiseudulla, missä epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Päätös on voimassa tällä hetkellä 14.7.2021 asti.

Lisäksi vastaava päätös on voimassa Päijät-Hämeessä Kärkölän, Lahden ja Orimattilan kuntien alueilla.

Kaikki voimassa olevat rajoitukset löytyvät Aluehallintoviraston verkkosivuilta osoitteesta avi.fi.

Avi seuraa epidemiatilanteen muutoksia yhdessä alueellisten koronakoordinaatioryhmien kanssa ja arvioi päätösten välttämättömyyttä jatkuvasti.

Päätökset kumotaan heti, kun ne eivät ole enää välttämättömiä. Jos epidemiatilanne heikkenee, aluehallintovirasto tai omalla alueellaan kunta voi tehdä uusia päätöksiä rajoituksista, jos ne arvioidaan välttämättömiksi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja