Mainos

Kesän ennuste muuttui – näkyvissä aiemmin ennustettua viileämpää

Tuore kesän pitkä ennuste ennakoi aiemmin ennustettua viileämpää kesää.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ennustaa nyt kesä-elokuun lämpötiloista keskimääräisiä tai hieman keskimääräistä viileämpiä.

Huhtikuun alkupuolella ECMWF:n antama touko-heinäkuun ennuste näytti vielä Suomessa keskimääräistä lämpimämmältä ja sateisemmalta.

– Tuoreen kesän ennusteen säätyyppi näyttää nyt erilaiselta kuin aiemman ennusteen säätyyppi. Läntiseen Eurooppaan Isoon-Britanniaan, Ranskaan ja Saksaan olisi tämän ennusteen mukaan tulossa lämmin ja aurinkoinen kesä. Venäjän helteet voivat jäädä kauemmas Uralille, Mustallemerelle ja Kaspianmerellä. Suomessa ei välttämättä olisi laajaa matalapainetoimintaa eli ei kauhean sateista, mutta melko viileää ja ajoittain sadekuurojen sävyttämää säätä. Vallitseva tuulensuunta voi olla usein pohjoisesta, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

– Jos se näin menee, ei kesä kuitenkaan kovin huono ole, mutta kovia helteitä ei olisi tulossa. Tyypillinen säätyyppi olisi viileitä öitä, kirkkaita aamuja ja iltapäivisin sadekuuroja. Se, että ennuste on muuttunut edellisestä näinkin paljon, kertoo kuitenkin siitä, että pitkät ennusteet eivät ole vielä kovin luotettavia, sanoo Pekka Pouta.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.