Kesämielellä, vesi kielellä

Ensimmäiset varhaisvihannekset tulivat myyntiin jo toissa viikolla ja myyntimäärät kasvavat päivittäin. Sato ehti juuri parahiksi, sillä Kotimaiset Kasvikset ry.:n varhaisvihannes- ja -perunaviikkoa vietetään juhannusviikolla 25.6. - 1.7. Varhaiskasvisten laatu on tänä kesänä hyvä.

Varhaiskaalia, kiinankaalia ja jäävuorisalaattia korjataan nyt Ahvenanmaalta ja Lounais-Suomesta on tullut myyntiin kausihuoneissa kasvaneita varhaisvihanneksia ja perunaa. Nipputavarana on myynnissä jo sipuli-, porkkana- ja naurisniput. Pian tuotteita saadaan jo Hämeestä ja Satakunnastakin. Otollisilla kasvupaikoilla Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa varhaissato kypsyy korjuuvalmiiksi kesäkuun puolella.

Varhaissatoa saadaan yllättävän viileänäkin alkukesänä, koska kasvikset kasvavat tuulelta ja hallalta suojattuina harsojen alla. Myös sadetusta on käytetty estämään hallavahinkoja. Kotimaassa kylvöt ja istutukset päästiin tekemään huhti-toukokuussa normaalissa aikataulussa, mutta toukokuun 10. päivästä alkanut harvinaisen pitkä viileä kausi on hidastuttanut varhaisvihannesten kehittymistä korjuuvalmiiksi. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja