Kesäkurpitsa-parmesaanipaistos sekä Kurpitsaiset pikkuleivät

Kesäkurpitsa-parmesaanipaistos (4 annosta)

  • 150 g mozzarellaa
  • 800 g kesäkurpitsaa
  • 4 rkl raastettua parmesaania
  • nokare voita
  • 1 tlk (n. 400g) kuorittuja tomaatteja
  • puolikas sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 basilikanlehteä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne pituussuunnassa 3-4 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita öljyssä muutama minuutti ja laita sen jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.

Kuullota silputtu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Kun sipuli on kullankeltaista, ota valkosipulinkynsi pois ja lisää sipulin joukkoon kuoritut tomaatit .Kypsennä niitä n. 10 minuuttia. Suolaa ja pippuroi. Laita uunivuoan pohjalle kerros öljyä, sitten tomaattikastiketta ja kerros kesäkurpitsanviipaleita, jonka päälle lisätään jälleen kastiketta ja parmesaaniraastetta sekä pari basilikanlehteä pieneksi revittynä ja muutama mozzarellan siivu. Jatka kerroksia samaan tapaan, päällimmäiseksi tulee mozzarellan viipaleita, parmesaania ja pieniä voinokareita.

Aseta vuoka kuumaan, 180 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi tai siihen saakka kunnes juusto on pinnalta ruskistunut.

Kurpitsaiset pikkuleivät n. 30 kpl

  • 3 dl höyrytettyä, soseutettua kurpitsaa
  • 100 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • n. 100 g hassel-/saksanpähkinärouhetta
  • 125 g murennettua suklaata tai kinuskia (esim. Daimia)

Valuta kurpitsasose kiinteäksi esimerkiksi kahvinsuodattimessa. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Lisää joukkoon kurpitsasose ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi vielä suklaa-/kinuskipalaset ja sekoita. Nosta lusikalla nokareita leivinpaperille ja levitä niitä kevyesti (halkaisija n. 5 cm). Paista 200:ssa asteessa 15-20 minuuttia.

Reseptit: Marja Lindfors/ Kurpitsa- keittokirja

Lue myös:

    Uusimmat