Kesäflunssa on oikea kiusankappale – mutta miksi?

Kesäflunssa on usein talvisairastelua pitkäkestoisempi ja uusii helpommin, mutta miksi? Nappaa ylös vinkit vitsallisen kesätaudin välttelyyn!

– Kesäflunssa on hankala, koska virus, joka sen aiheuttaa on erilainen kuin talvisin. Kesäisin flunssa on kamala ja salakavala, kertoo yhdysvaltalainen tartuntatautien erikoislääkäri Bruce Hirsch. Hirsch lisää, että kesäflunssa kestää talviflunssaa kauemmin ja uusii helpommin.

Talvella ylähengitysteiden tulehduksia aiheuttavat virukset muuntautuvat lämpiminä kuukausina enterovirukseksi, joka aiheuttaa normaalia vaikeampia oireita. Virus leviää pisaratartuntana aivastuksien tai yskänpuuskien yhteydessä. Virus voi tuoda mukanaan niin ripulia, kurkkukipua ja ihottumaa kuin normaalille flunssallekin tyypillisiä oireita, kuten päänsärkyä, kuivaa yskää, limaneritystä ja lievää kuumeilua.

– Talvisin viruksen iskiessä tulet todella sairaaksi, mutta sairastelu helpottaa pian. Kesäflunssa jää vaanimaan taka-alalle ja jatkuu ja jatkuu.

Jos haluat välttää kesäflunssaa muista pestä käsiäsi usein tai pitää mukana käsidesiä, nuku paljon immuunisysteemisi kunnossa pitämiseksi, juo paljon, syö tasapainoisesti ja käytä maalaisjärkeä sairaiden ihmisten tapaamisessa. Jos olet liikkunut talvella vähän, aloita kesäkuntoilu löysemmin. Tärkeintä kesäflunssan iskiessä on ottaa rauhallisesti ja pitää lähettyvillä lääkkeitä oloa helpottamaan.

Lentokoneesta flunssaa?

Hirsch muistuttaa, että kesällä sairastumisen mahdollisuuden tuplaa viileän ilmastoidun sisäilman ja lämpimän ulkoilman välillä ramppaaminen. Ilmastointi kuivattaa sieraimia ja helpottaa näin virusten tunkeutumista nenäteitse.

Lääkäri painottaa, että ilmastoinnilla viileänä pidettävät lentokoneet ovat varsinaisia vaaravyöhykkeitä. Ne ovat jatkuvasti täynnä vaihtuvia lomamatkailijoita, jotka koskettelevat koneen pintoja bakteereita tartuttaen.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: myhealthnewsdaily.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja