Mainos

Kesä meni ja arki koittaa – osa kouluista alkaa jo tänään

Ensimmäiset koulut alkavat tänään. Varhaisin aloittaja on Iin kunta Pohjois-Pohjanmaalla. Yleisimmin koulu käynnistyy peruskouluissa ja lukioissa torstaina.

Opetushallituksen tiedotteen mukaan noin 62 900 uutta ekaluokkalaista lähtee tänä syksynä koulutielle. Perusopetuksen 7. vuosiluokalla aloittaa noin 60 000 ja lukioissa noin 35 300 oppilasta.

Ammatillisessa peruskoulutuksessa aloittaa noin 46 200, näyttötutkintoon valmistavassa peruskoulutuksessa noin 25 900 ja ammatilliset opinnot oppisopimuskoulutuksena noin 18 800 uutta opiskelijaa.

Ensimmäistä luokkaa aloittavia arvioidaan tänä syksynä olevan muutama prosentti enemmän ja peruskouluja puolestaan 5 % (129 koulua) vähemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. 

Lukiolaisten määrä on viimeiset vuodet laskenut tasaisesti, mutta vuodesta 2015 lähtien laskua ei ole enää nähtävissä. 

Näyttötutkintoon valmistava ammatillinen peruskoulutus sekä oppisopimuskoulutus ovat entisestään vahvistaneet asemiaan ammatillisen koulutuksen väylinä.

Yhä useamman oppilaan ja opiskelijan äidinkieli on jokin muu kuin suomi, ruotsi tai saame. Alkavana lukuvuonna vieraskielisten peruskoululaisten osuuden arvioidaan nousevan 7 prosenttiin. 

Myös ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien osalta arvioidaan vieraskielisten osuuden nousevan selvästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.