Kesä kutsuu terassille

Terassia ei enää vain kalusteta – se sisustetaan.

Kesäterassin väriläiskä on Ikean uutuustuoli Väsman, joka sopii pinottavuutensa vuoksi myös pienen terassin tai parvekkeen istuimeksi. Niels Gammelgaardin suunnittelema tuoli on terästä ja muovia, ja sitä myydään punaisen lisäksi valkoisena, sinisenä ja kokomustana.

Mikael Warnhammarin Ikealle suunnittelema massiivileppäinen Storön-lepotuoli voidaan säätää viiteen eri asentoon. Valkoinen tuoli puhdistuu helposti miedolla saippualiuoksella, ja se kestää hyvin niin sadetta kuin auringonpaahdetta. Tuoli on 63 cm leveä, 70 cm syvä ja 113 cm korkea. Istumasyvyys on 45 cm, -leveys 50 cm ja -korkeus 41 cm. Tuoliin on saatavilla 100 % puuvillasta valmistetut Storön-tyyny ja -niskatyyny sinisenä tai beigenä.

Klassista puuta

Askon nimeään myöten klassinen Classic-ulkokalustesarja on eucalyptuspuuta. Kuvan suorakulmaisen pöydän mitat ovat 120 x 75 cm, ja siinä on paikka aurinkovarjolle. Kuvan ryhmää myydään pöydän ja neljän tuolin settinä, tai kaikki osat voi ostaa erikseen. Classicista on tarjolla useampia erikokoisia pöytä- ja tuolimalleja.

Tiikkistä Firenzeä myy niin ikään Asko. Kuvassa oleva 110 cm leveä pöytä on jatkettavissa, joten pöytä pitenee käden käänteessä 170-senttisestä 220-senttiseksi. Toinen Firenze-sarjan pöytävaihtoehdoista on ovaalinmuotoinen, taittojalkainen pöytä. Kesäkesteillä lisätilaa tarjoavat sarjan tarjoiluvaunu ja Borneo-penkki.

Askon säädettävällä "aurinkodivaanilla" nautiskellaan lomasta. Pyörät helpottavat kansituolin siirtelyä.

Varjoon ja suojaan

Kun aurinko oikein porottaa, tarvitaan jopa Suomessa aurinkovarjoa. Ikean Karlsö-varjo on jännästi neliönmallinen, 260 x 260 cm. Kammen ansiosta varjon saa helposti auki. Väreinä beige ja valkoinen.

Askon Avalon-aurinkovarjossa on korkeuden ja kallistuksen säätömahdollisuudet. Ovaalinmuotoisen varjon värivaihtoehdot ovat beige, sininen, terrakotta ja vihreä.

Etenkin kerrostalon parvekkeella tarvitaan silloin tällöin myös näkösuojaa naapureiden uteliailta katseilta. Bodrul Khaliquen Ikealle suunnittelema Koljönin takana kelpaa köllötellä bikineissä. Uuden, merihenkisen tuuli- ja aurinkosuojan mitat ovat 250 x 80 cm ja materiaali 100 % polyesteri.

Väriä ja valoa

Vaihtelua ja iloa terassille tuovat Marimekon kuviolliset istuintyynyt. Kuvan tyynyjen kuosit ovat Kivet ja Joonas.

Indiskan iloisen värikkäät paperilamput henkivät itämaista tunnelmaa ja valaisevat kesäpirskeiden tummimmat tunnit.

Ikean ulkokäyttöön soveltuvat, roikkuvat Skina-sähkövalot ovat kuin valaiseva verho. Anna Efverlundin verhon pituus on 11 metriä ja johtoa piisaa 10 metrin verran.

Teksti: Hanna Pesonen / Mediafocus
Kuvat: Asko, Ikea, Indiska ja Marimekko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja