Mainos

Kerry joutuu ehkä selvittämään kampanjalainaansa

Senaattori John Kerryn ottama pankkilaina halutaan selvittää. Kerry otti pankkilainan voidakseen jatkaa vararikon partaalla ollutta kampaanjaansa.

Yhdysvaltain demokraattien presidenttikilvan ennakkosuosikki John Kerry voi joutua selvittämään kampanjansa rahoitusta. Kampanja oli viime syksynä vararikon partaalla, ja Kerry otti pankkilainan voidakseen jatkaa. Poliitikkojen rahankäyttöä tutkiva riippumaton Center for Responsive Politics vaatii nyt Kerrylta selvitystä hänen Mellon-pankilta saamastaan 6,4 miljoonan dollarin (5,2 miljoonan euron) lainasta.

Lainan vakuutena on Kerryn loistelias talo Bostonissa. CPR epäilee, että pankki arvioi talon roimasti kalliimmaksi kuin kiinteistövälittäjät. Talon arvoksi on ilmoitettu 6,95 miljoonaa dollaria.

Kerry itse keskittyi viime hetken kampanjointiin Georgiassa ja Ohiossa, jotka olivat mukana kymmenen osavaltion äänestyksissä. Supertiistai on demokraattiehdokkaiden tähän mennessä suurin esivaalitapahtuma.

- Jos teette minusta ehdokkaan, käyn heti George W. Bushin kimppuun, Kerry uhosi Ohion yliopistossa pidetyssä tilaisuudessa.

- Siitä ei tule mitään sanahelinää, hän uhosi.

Bush puolestaan käynnistää torstaina tv-mainoskampanjan 17:ssä osavaltiossa. Paine Kerryn haastajaa, senaattori John Edwardsia, kohtaan nousee senkin takia suureksi - ellei hän pysty yllättämään supertiistaina.

Edwards kampanjoi työpaikkojen puolesta

Edwards on jo julkistanut kiertueohjelmansa ensi viikolla etelävaltioissa pidettäviin vaaleihin. Tappion tullen hän saattaa kuitenkin lopettaa koko kisan.

Kerry on voittanut ennen supertiistaita pidetyistä 20:stä esivaalista 18. Hän lähti ennakkosuosikkina tiistain vaaleihin Kaliforniassa ja New Yorkissa. Voidakseen jatkaa Edwardsin olisi kivuttava Kerryn edelle Ohiossa, Georgiassa tai Minnesotassa.

- Olen aina noussut lopussa. Katsotaan nyt, mitä tapahtuu, Edwards kommentoi vaalipäivän alkaessa.

Kerry aikoi seurata ääntenlaskua Washingtonissa, Edwards Atlantassa. Georgialaisen tv-kanavan haastattelussa Kerry arveli yksinkertaisesti olevansa kokeneempi ja vahvempi kuin Edwards. Hän kyseenalaisti Edwardsin kyvyn ryhtyä sanoista tekoihin presidenttinä.

Edwardsin kampanjan pääaiheeksi on viime päivinä noussut amerikkalaisten työpaikkojen turvaaminen. Edwards haluaisi presidenttinä tarkistaa mm. Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus Naftaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.