Mainos

Keräilijät valppaina - VW Kleinbusin valmistus loppuu

Taas yksi aikakausi alkaa olla peruuttamattomasti ohi. Volkswagen lopettaa kuuluisan minibussinsa valmistuksen.

Brasiliassa valmistetaan parhaillaan viimeistä erää Volkswagenin ikonin asemaan noussutta minibussia. Viime vuodet autoa on valmistettu vain Brasiliassa nimellä VW Kombi, mutta auton ihailijat muistavat sen myös kleinbussina ja hippiautona.

VW ilmoitti eilen lopettavansa mallin valmistamisen vuodenvaihteessa. Päätöksen taustalla on muutos Brasilian lainsäädännössä, jonka mukaan kaikissa autoissa täytyy jatkossa olla turvatyynyt ja lukkiutumattomat jarrut.

Asiakkaat ovat olleet pettyneitä yhtiön lopettamispäätökseen, mutta lohdutukseksi voi todeta, ettei ajoneuvo tule katoamaan Etelä-Amerikan liikenteestä vielä vuosiin. Autoa on myyty sen verran paljon ja se on tunnettu kestävyydestään. 

- 56 menestysvuoden jälkeen Kombia on mahdoton korvata toisella tuotteella, kuvaili VW:n myyntijohtaja  Johannes Funk tunnelmia.

VW Kombin 1 200 kappaleen jäähyväiserä on erikoisjulkaisu keräilijöille ja ihailijoille.

- Meillä on todella paljon asiakkaita, jotka vain haluavat varmistaa, että heillä on jatkossakin Kombi. He varastoivat auton tai panevat sen talteen tulevia vuosia varten, Funk kertoo.

Uudenkarhean Kombin hankintaa suunnittelevia täytyy valitettavasti toppuutella. VW Kombi Special Edition on loppuunmyyty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.