Keppihevosdokumentista Jussi-patsaan voittanut ohjaaja: "Tunnustus niille, jotka ovat joutuneet pitämään harrastuksen piilossa"

Suomen elokuvamaailman parhaimmistoa palkittiin perjantaina 23. maaliskuuta järjestettävässä Jussi-gaalassa. Parhaan dokumenttielokuvan palkinnon voitti ohjaaja Selma Vilhunen.

Suomen elokuvamaailman tähdet ja tekijät kokoontuivat perjantaina 23. maaliskuuta Merikaapelihallille Jussi-gaalaan.

Keppihevosyhteisöstä kertova Hobbyhorse revolution -dokumenttielokuvan ohjaaja Selma Vilhunen palkittiin tänään Jussi-patsaalla.

Ohjaaja liikuttui Jussi-patsaasta ja kertoi sen ylistävän koko keppihevosyhteisöä.

– Olen todella iloinen meidän päähenkilöiden puolesta ja koko keppihevosyhteisön puolesta. Se on iso yhteisö ja alakulttuuri. Se on tunnustus niille, jotka ovat joutuneet pitämään harrastuksen piilossa, koska siitä on kiusattu ja pidetty naurettavana ja nyt siitä harrastuksesta kertova elokuva on saanut Jussi-patsaan, Vilhunen kertoo.

– Olin todella iloinen. Olen aina haaveillut tästä. Tämä on merkittävä tunnustus, kun se tulee täältä kollegoilta läheltä, Vilhunen kertoo.

Mukana palkintoa oli hakemassa myös yksi dokumentin päätähdistä Elsa Salo.

– Tämä on kaikille nuorille tytöille jota ei ole otettu tosissaan tai on vähätelty. Sen me halusimme sanoa, Salo kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat