Mainos

Kenian vaalitulos sai vahvistuksen – korkein oikeus hylkäsi valitukset

Keniassa korkein oikeus on hylännyt valitukset viime kuussa pidetystä presidentinvaalien uusintaäänestyksestä. Presidentti Uhuru Kenyatta on näin jatkamassa toiselle kaudelle. Korkeimman oikeuden päätös oli yksimielinen.

Kenyattan on määrä vannoa virkavalansa uudelle kaudelle ensi viikon tiistaina.

Opposition ehdokas Raila Odinga sanoi tiedotteessaan, että korkeimman oikeuden päätös ei tullut yllätyksenä. Hän kuvaili sitä paineen alla tehdyksi.

Keniassa äänestettiin presidentinvaaleissa kahdesti. Ensimmäisen kerran presidentistä äänestettiin elokuussa, mutta maan korkein oikeus hylkäsi vaalien tuloksen laajan vaalivilpin takia. Uudet vaalit järjestettiin viime kuun lopulla, mutta oppositio boikotoi niitä. Opposition Odinga sai vain rippeet annetuista äänistä, mikä osoitti boikotin pitäneen. Kenyatta kahmi uusintavaaleissa 98 prosenttia äänistä.

Poliittinen kriisi repinyt koko maata

Presidentinvaalit synnyttivät Keniassa syvän poliittisen kriisin. Levottomuuksissa sai surmansa kymmeniä ihmisiä. Esimerkiksi uusintavaalien yhteydessä opposition mielenosoittajat ottivat yhteen viranomaisten kanssa. Väkivaltaisuuksia oli pääkaupungin Nairobin slummeissa ja maan länsiosissa.

Kriisi on ollut pahin sitten vuonna 2007 puhjenneiden levottomuuksien. Silloisten vaalien jälkeen Keniassa leimahtaneissa väkivaltaisuuksissa kuoli yhteensä 1 100 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.