Mainos

Kemira myymässä Fine Chemicalsia

Kemira on hankkiutumassa eroon Fine Chemicalsista, joka ei kuulu konsernin strategiseen ytimeen. Yhtiö työllistää noin 140 henkilöä Kokkolassa ja Helsingissä.

Kemira on käynnistänyt hankkeen, jossa selvitetään erilaisia omistusvaihtoehtoja Kemira Fine Chemicals Oy:lle. Yhtiön mukana haussa on ratkaisu, joka takaa hienokemikaali-liiketoiminnan kehittymisen ja kasvun myös tulevaisuudessa.

Käytännössä Kemira on luopumassa Fine Chemicalsista, joka ei kuulu konsernin strategiseen kasvuytimeen. Sellaiseksi yhtiö on linjannut muun muassa sellu- ja paperiteollisuuden kemikaalit.

Kemira Fine Chemicals valmistaa Kokkolassa hienokemikaaleja eri teollisuuden aloille, mm. agrokemikaali- ja lääkeaineteollisuudelle. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 50 miljoonaa euroa, ja se työllistää yhteensä noin 140 henkeä. Heistä valtaosa työskentelee Kokkolassa, kymmenkunta Helsingissä.

Yhtiö kiinnostaa maailmalla

Kemiran Industrial Chemicals -toimialan johtaja Harri Kermisen mukaan yhteyksiä mahdollisiin ostajiin on jo ollut ja kiinnostusta Fine Chemicalsia kohtaan tuntuu maailmalla olevan. Sitä, onko uudeksi omistajaksi tarjolla esimerkiksi jokin kansainvälinen kemian alan jätti, hän ei halua kommentoida.

Maailmanlaajuisesti Fine Chemicalsin valikoimaan kuuluvien kemikaalien valmistus on isoa bisnestä, jossa Kemira on ollut hyvin pieni peluri.

- Hanke on sen verran alkuvaiheessa, että lopullista omistusjärjestelyä on aikaista ennakoida, Kerminen sanoo. Hänen mukaansa asiaan pyritään löytämään ratkaisu mahdollisimman nopeasti, toivon mukaan jo lähikuukausien aikana.

Kemira Fine Chemicalsin toiminta on ollut kannattavaa. Kokkolan tehtaan tulevaisuuden pitäisi olla turvattu, sillä Kermisen mukaan uudeksi omistajaksi haetaan ehdottomasti sellaista tahoa, joka on halukas jatkamaan ja kehittämään yhtiön toimintaa.

Koko Kemira-konsernin runsaan 2,7 miljardin euron liikevaihdosta Fine Chemicals tuo vain pari prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.