Tasoristeysonnettomuudessa raiteilta suistuneen veturin palauttamisesta jättioperaatio – maantienostureille rakennettiin 400 metriä pitkä tie

Juna ja kuorma-auto kolaroivat Kemijärvellä, kuljettaja kuoli 0:21

Kemijärven Palojärvellä keskiviikkona tapahtuneen tasoristeysonnettomuuden aiheuttama ratavaurio saadaan korjattua maanantaiaamuun mennessä, Liikennevirastosta kerrotaan.

Sunnuntai-iltana tilannetta STT:lle kommentoineen pelastuspäällikkö Atte Kanervan mukaan veturi oli saatu nostopaikalle, josta se siirretään siirtolavetille. Sen jälkeen radan viimeiset vauriot korjataan yön aikana.

Veturin kuljetus on hidasta

Veturin kuljettaminen onnettomuuspaikalta on urakkana vaativa. Veturin nostoa varten paikalle tuotiin kaksi maantienosturia, joita varten oli rakennettava 400 metriä tietä.

Kuljetus tulee liikkumaan hitaasti ja ruuhkauttamaan liikennettä matkallaan Rovaniemelle. Veturi kuljetetaan Kuusivaarantien, Kemijärventien ja Sodankyläntien kautta.

Onnettomuudessa kuoli yksi

Kemistä Kemijärvelle matkalla ollut tavarajuna törmäsi keskiviikkona kuorma-autoon, jolloin veturi ja osa ensimmäisestä vaunusta suistuivat kiskoilta. Kuorma-auton kuljettaja kuoli ja veturinkuljettajista toinen loukkaantui.

Kuorma-auto ja veturi vaurioituvat ja myös rata kärsi vahinkoja. Tasoristeyksessä ei ollut varoituslaitteistoja. 

Lue myös:

    Uusimmat