Keittiön kutsumattomat vieraat

Elintarviketuholaiset elävät ruokatavaroissa tai niiden säilytyspaikoissa varastoissa, tehtaissa ja kotitalouksissa. Useimmat elintarviketuholaiset kehittyvät ja lisääntyvät kuivissa kasviperäisissä tuotteissa kuten jauhoissa, siemenissä, riisissä ja kuivatuissa hedelmissä.

Lihassa ja kalassa tavataan tuholaisia nykyään harvoin, sillä nämä tuotteet säilytetään viileässä. Tuoretavaraa syövät esimerkiksi torakat ja faraomuurahainen, jotka hakeutuvat juuresten, vihannesten sekä lihan ja veren kimppuun.

Ulkomailta tuotuihin elintarvikkeisiin, esimerkiksi mausteisiin, kannattaa aina suhtautua varauksella ja pakastaa mausteet useita vuorokausia ennen käyttöä.

Tuholaiset tulevat kotiin yleensä kaupasta pakkausten mukana, mutta näistä tulijoista eivät läheskään kaikki aiheuta pysyvää harmia. Hedelmissä ja vihanneksissa tavattavat hyönteiset ovat yleensä peräisin viljelyksiltä, eivätkä ne pesiydy sisätiloihin.

Vaikka kuumennus ja pakastaminen tappavat tuholaiset, kannattaa kaikki saastuneet elintarvikkeet aina hävittää.

Torju tuholaiset Baygonilla

Baygonilla pääset hyönteisistä eroon nopeasti, tehokkaasti ja järkevästi. Pieni määrä ainetta riittää tekemään työn.

Baygon-aerosoli torjuu tehokkaasti kaikki epätoivotut hyönteiset sisätiloissa. Sen teho perustuu syflutriiniin, tetrametriiniin ja piperonyylibutoksidiin, jotka pitkän vaikutusaikansa ansiosta ovat erittäin tehokkaita tehoaineita myös sitkeimpiä kovakuoriaisia vastaan.

Baygon aerosoli torjuu muun muassa kärpäset, kovakuoriaiset, sokeritoukat ja muurahaiset.

Kun käytät tuotetta, muista aerosolien käyttöä koskevat yleiset ohjeet ja lue varoitukset ja huomautukset purkin kyljestä. Älä sumuta kasveja.

Lue myös:

    Uusimmat