Keittiö uuteen paikkaan

Harkitsemme vanhassa kerrostaloasunnossamme keittiön muuttamista asuinhuoneeksi ja uuden avokeittiön sijoittamista vanhan keittiön viereen olohuoneen yhteyteen. Tarvitsemmeko tähän luvan taloyhtiöltä ja rakennusvirastolta? Mitä tulisi ottaa huomioon ilmanvaihdon, lattian ja vedentulon ja -poistumisen kannalta?
t. Rebecca

Kiitoksia kysymyksestä Lupia ei tarvita, riittää ilmoitus yhtiölle. Muodollisesti hallituksen lupa vanhan käytännön mukaan tarvittaisiin, mutta yhtiö ei kuitenkaan tuota voi kieltää, ellei kyseessä ole kantavien rakenteiden tai runkoputkiston muutos. Näinhän ei yleensä moisissa muutoksissa ole. Joka tapauksessa vähintäänkin korrektiussyistä kannattaa ennen aloittamista aiheesta keskustella isännöitsijän kanssa. Häneltä saattaa tulla tietoja mahdollisista rajoitteista, jotka on hyvä tietää ennalta.

Vahaa ilmanvaihtoa ei saa tukkia eikä huoneilman poistoon tarkoitettuihin kanaviin saa kytkeä liesituuletinta. Vettä käyttävien koneiden alle on syytä laittaa vesikaukalo. Muutoin ei mitään ihmeellisyyksiä, ovat normaaleja kaluste-, sähkö- ja lvi-töitä.

Toimittajan valintaan kannattaa eniten kiinnittää huomiota eli osaavatko neuvoa, toimittaa ja hoitaa nuo kaikki asennukset. Jos teette työt itse, tarvitaan todella tarkat ohjeet toimittajalta.

Täältä voit lukea lisää kokoamiani vinkkejä ja ohjeita.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja