Keihäsfarssi – järjestäjät pilasivat suomalaisen kilpailun: "Siinä leviteltiin käsiä"

Keihäänheiton karsinnassa nähtiin hämmentävä hetki, kun Sanne Erkkolan ensimmäinen heitto hylättiin. Suomalainen osasi ottaa tilanteen rennosti, vaikka kärsikin tilanteessa suurta vääryyttä.

Erkkola kiskaisi ensimmäisellä yrityksellään kepin noin 53 metriin, mutta tulostaululle ilmestyi rasti. Suomalainen hämmentyi tilanteesta ja lähti ripeästi juoksemaan kohti toimitsijoita selvittääkseen asian.

– Ei ole ennen tullut oltua tuollaisessa. Siinä leviteltiin käsiä italialaisten puolesta ja ihmeteltiin miksei mitata, ja minä kyselin että miksi ei mitata. Sitten oltiin kovasti pahoillaan ja sanottiin, että heitä vaan uusi yritys. Erkkola naureskeli karsinnan jälkeen.

– Ei mikään ideaalitilanne, mutta näitä sattuu näissä kisoissa. Mahtoiko olla mahdollisesti väärä informaatio, että lappeelleen tulee. Siinä tshekkiläisellekin tapahtui melkein samanlainen tilanne. Olivat (mittaajat) kävelemässä jo pois ja tökkäsivät mittakepin lopulta johonkin.

Erkkola sai heittää ensimmäisen kierroksen heittonsa lopulta kierroksen lopussa uudestaan, mutta se ei enää kantanut läheskään samoihin lukemiin kuin ensimmäinen jääden tulokseen 47,20. 

– Kyllä siinä tuntui ihan rauhalliselta, mutta kyllähän siitä heitosta näkyi, että oli hirveä puristus. Oli liikayrittämistä sen jälkeen.

Erkkola sai lopulta tulokseksi 51,36 ja oli karsintaryhmänsä 14:s. Hän pääsi EM-kisoihin mukaan jälkijunassa, kun monet kisarajan tehneet peruuttivat osallistumisensa. Erkkolan kauden paras on 52,80. Ensimmäisen kierroksen hylätty heitto näytti silmämääräisesti hieman pidemmältä.

– En tiedä ihan tarkasti mihin olisi lentänyt, mutta valmentaja sanoi, että olisi ollut pisin. Onhan se sääli, mutta valitettavasti näin.

Reissusta jäi silti hieman parempi olo kuin mitä Erkkolalla oli ennen kisoja.

– Vähän itsevarmempi olo, vaikka ne eivät tulleet tuohon kisaa. Pieni valonpilkahdus näkyy, Erkkola sanoi toiveikkaana jatkon suhteen.

 

Lue myös:

    Uusimmat