Mainos

Käytettyjen autojen tuonti kasvaa oikeuden päätöksen johdosta?

Uudenmaan lääninoikeus on kumonnut päätöksen Saksasta käytettynä tuodun auton veromätkyistä. Autotuojien yhdistyksen kommentti on, että ensin on odotettava piiritullikamarin uutta verotuspäätöstä, ennen kuin ennakkopäätöksestä voi tehdä pidemmälle kantavia tulkintoja. Jotkut ovat jo povanneet mittavaa käytettyjen autojen hintojen laskua, mikäli niiden verotus huojentuu tehdyn päätöksen pohjalta.

Uudenmaan lääninoikeus on kumonnut tullin tekemän, käytettynä tuodun Mercedes Benz -auton verotuspäätöksen vuodelta 1997. Oikeuden mukaan tullin määrittelemä korkea autovero oli EY-tuomioistuimen päätösten vastainen. Lääninoikeus palautti asian piiritullikamarille uudelleen käsiteltäväksi.

Tapaus koski yksityishenkilön Saksasta tuomaa 1984 vuosimallin Mersua, jonka ostajalle määrättiin kymmenien tuhansien markkojen arvosta veromätkyä. Ostaja valitti asiasta lääninoikeudelle. Julkisuudessa on povailtu, että käytettyjen autojen tuonti EU-maista kasvaisi runsaasti, jos verohuojennus toteutuu.

Autotuojien yhdistys on asian suhteen toistaiseksi odottavalla kannalla. Yhdistyksen toimitusjohtajan Pekka Puputin mukaan on ennenaikaista vetää mitään johtopäätöksiä ennen kuin piiritullikamari tekee uuden verotuspäätöksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.