Kaurakeksit maistuvat syksyn kylmetessä ja pimetessä. Tämä ohje on eritoten kookoksen ystäville. Mikäli et pidä siitä, korvaa kookoshiutaleet yhdellä ylimääräisellä desillä kaurahiutaleita. Voit käyttää ohjeeseen tavallisia tai isoja kaurahiutaleita. Isoilla hiutaleilla keksin kaurainen rakenne on selvempi.
Kaurakookoskeksit
30-40 kpl
- 125 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 ½ dl kookoshiutaleita
- 1 kananmuna
- 1 dl erikoisvehnäjauhoja
- 3 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita (30-40 kpl) uunipellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy