Mainos

Kaupunki lakkautti vanhusten ilmaisen kuntosalin – kehotti siirtymään maksulliselle

Jyväskylässä on harmistuttu kaupungin päätöksestä lakkauttaa vanhuksien käytössä ollut ilmainen kuntosali Mäki-Matissa. Vanhuksia on kehotettu siirtymään maksulliselle salille, joka sijaitsee läheisessä uimahallissa.

Jyväskylän palvelupäällikön mukaan lakkauttamisen taustalla ovat turvallisuussyyt, sillä salilla ei ole lain edellyttämää valvontaa. Myöskään laitteet eivät ole ajan tasalla.

– Siellä on ollut käytössä sellainen noin kahdeksan neliön kuntosali, jossa ei ole ikkunoita ja joka ei täytä enää nykynormeja, palvelupäällikkö Eila Ahvenainen kertoo MTV Uutisille.

– Meillä ei ole siellä muuta toimintaa, vaikka siinä vieressä onkin keittiö. Tämän vuoksi emme voi taata, että siellä on kävijöille turvallista.

Lakkauttamisen perustelu turvallisuussyillä on kuitenkin herättänyt myös kritiikkiä. Lakkauttamisesta ensimmäisenä kirjoittaneessa Keskisuomalaisessa huomautettiin, että salissa on kuitenkin kaksi hälytysnappia.

Ahvenainen myöntää, että vanhusten ilmaisen kuntosalin lopettaminen on kirvoittanut karvastakin palautetta.

– Heille, jotka ovat siellä jo useita vuosia käyneet tämä on tietysti kipeä asia, Ahvenainen toteaa.

– Mutta uimahalli AaltoAlvarin kuntosali sijaitsee vain noin kilometrin päässä ja siellä pääsee 75 euron vuosimaksulla myös uimaan.

Mäki-Matin ilmainen kuntosali on ollut monelle vanhukselle myös tärkeä osa sosiaalista elämää. Siihen Mäki-Matti tarjoaa Ahvenaisen mukaan yhä mahdollisuuden.

– Siellä on ollut myös tällainen seurustelupaikka, joka jää siihen ja siinä voi käydä edelleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.