Kaupungista maalle muuttanut suosikkilaulaja: Alkushokki iski!

Annika Eklundin tuoreen levyn hitti ”Missä on mun Strömsö” kertoo unelmien kodin ja paikan etsimisestä, eikä kappale voisi sopia laulajalleen paremmin: Lapsuutensa Strömsössä viettänyt nainen on vastikään muuttanut luonnon keskelle Sipooseen. Millaista maalle muutto on ollut? Lue haastattelu!

Maaliskuun lopussa levyn julkaiseva Annika Eklundin elämä on rauhoittunut maalle muuton myötä. Helsingistä Sipooseen muuttanut kaunotar arvostaa uudessa kodissaan erityisesti luonnon läheisyyttä ja omaa rauhaa.

– Täällä näkyvät tähdet taivaalla ja saa nähdä eri vuodenaikojen muuttumisen. Helsingissä sitä ei huomannut yhtä helposti, hän kertoo.

Perheenlisäystä vastikään saanut perhe arvostaa myös tilaa ja turvallisuutta. Aikaisempi koti Helsingin Puistolassa tuntui ahtaalta.

– Täällä ympäristö tuntuu niin paljon turvallisemmalta, vaikka pieni alkushokki tulikin ensin vastaan – olimme ihmeissämme, kun joka paikassa oli niin pimeää. Edes katuvalot eivät valaisseet teitä, hän kertoo.

"Juuret kertovat ihmisestä"

Annikalle juuret ovat tärkeät ja hän haluaakin aina tietää uuden tuttavan kotipaikan.

– Olen huomannut, että pohjalaiset pitävät pohjalaisten puolia ja alkuperä kertoo hirveän paljon ihmisestä, itsekin Pohjanmaalta kotoisin oleva Annika sanoo.

Hän toteaakin olevansa edelleen vaasalainen, vaikka Sipoo on ollut kotipaikka jo vuodesta 2009. Myös levyn nimikappaleeseen päässyt Strömsö on Annikalle erityisen tärkeä.

Olen Vaasasta kotoisin ja isovanhempani asuivat Strömsössä, joten olen viettänyt siellä ihania kesäpäiviä lapsuudessani uiden ja auringosta nauttien. Olin ihan innoissani, kun kuulin alunperin Kotkan merilaulukilpailuun sävelletyn kappaleen ensimmäistä kertaa!

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja