Mainos

Kaupunginhallitus tyrmäsi HSL:n aikeet nostaa roimasti lippuhintoja

Helsingin kaupunginhallitus on tyrmännyt Helsingin seudun liikenteen (HSL) aikeet korottaa Helsingin seudun joukkoliikenteen lippuhintoja tuntuvasti.

Kaupunginhallitus ei pidä kestävänä ratkaisuna suuria korotuksia joukkoliikenteen investointien kustannusten kattamiseksi. Kaupunginhallitus päätti kannastaan lausunnossa Helsingin seudun liikenteelle.

Hyväksytyn päätöksen mukaan infrakustannusten ei tule jatkossa johtaa lippujen hintojen nousuun, vaan kuntien tulee maksaa ne, koska investointien taloudelliset hyödyt kohdistuvat kunnille.

Kaupunginhallituksen mukaan hyväksyttävä taso lipunhintojen korottamiselle ensi vuonna on korkeintaan 3,5 prosenttia, mikä vastaa operointi- ja yleiskustannusten nousua. HSL on suunnitellut suurempia korotuksia.

Kaupunginhallitus hyväksyi lausuntoesitykseen tehdyt muutokset äänin 7–6. Samoin numeroin kaupunginhallitus totesi, että joukkoliikenteen tarkastusmaksu tulee säilyttää nykyisessä 80 eurossa eikä nostaa sataan euroon, kuten HSL on esittänyt.

Kaupunginhallitus käsitteli myös Raide-Jokerin raitiovaunujen hankesuunnitelman ja hyväksyi sen yksimielisesti.

Suunnitelman mukaan Raide-Jokerin liikennöintiä varten hankitaan 29 kahteen suuntaan ajettavaa 35 metriä pitkää raitiovaunua. Niiden kokonaishinta on noin 107,9 miljoonaa euroa. Vaunuja voidaan helposti pidentää ja ne täyttävät hyvin korkeat esteettömyysvaatimukset.

Korotuspaineita joukkoliikenteen matkalippuihin aiheuttavat länsimetron rakennus- ja ylläpitokustannukset. Länsimetrohanke on viivästynyt alkuperäisestä:

2:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.