Mainos

Kauppakeskus Jumbon elokuvamaisesta koruliikemurrosta tuli yli kolmen vuoden vankilareissu, mutta tekijöistä vain yksi tuomittiin

0:30
Video: Näin röyhkeästi varkaat iskivät kauppakeskuksen koruliikkeeseen.

Vantaan kauppakeskus Jumbon koruliikemurrosta tuomitun miehen tuomio pysyi hovioikeudessa. Mies tuomittiin yli 3 vuoden vankeuteen.

Helsingin hovioikeus ei tehnyt muutoksia Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden alkuvuodesta antamaan tuomioon, jossa vuonna 1979 syntynyt Aleksei Marasov tuomittiin 3 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen törkeästä varkaudesta.

Tuomio liittyi koruliikemurtoon Vantaan kauppakeskus Jumbossa miltei tasan vuosi sitten 27. lokakuuta 2018.

Elokuvatyyliin toteutettu varkaus tapahtui vain minuuteissa. Varkaat murtautuivat kauppakeskukseen kattoikkunan kautta ja veivät koruliikkeestä lyhyessä ajassa kelloja ja koruja peräti 800 000 euron arvosta.

Saalis löydettiin vain noin kahdeksan tuntia teon jälkeen. Se löytyi käräjäoikeudessa tuomitun miehen asumuksesta kassiin sullottuna.

Varkaat tallentuivat valvontakameraan. Kuvien perusteella tekijöitä oli useampi. Silti vain yksi tuomittiin.

Vain yksi sai tuomion

Poliisi epäili varkaudesta esitutkinnan valmistuttua kolmea miestä. Oikeudessa syytteisiin vastasi heistä kaksi. Toinen miehistä vapautettiin syytteestä, sillä miehen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily.

Marasov sen sijaan katsottiin syylliseksi. Hän valitti tuomiostaan, mutta hovioikeus ei pitänyt miehen omaa versiota tapahtumista uskottavana.

Puolustuksen mukaan Marasov ei ollut tapahtuma-aikaan kauppakeskuksessa eikä hän ollut murtautunut koruliikkeeseen tai vienyt sieltä mitään.

Kertomansa mukaan hän oli saapunut Suomeen opiskelemaan suomen kieltä, ja sattui vain tapahtumapäivänä heräämään siihen, että eräs henkilö toi hänen huoneeseensa laukun säilytykseen.

Kyseessä oli ryöstösaalis. Kertomansa mukaan Marasov ei kuitenkaan itse tiennyt mitä laukussa oli.

Marasov ei poliisikuulusteluissa, käräjäoikeudessa tai hovioikeudessakaan halunnut kertoa tarkemmin laukun hänelle väitetysti tuoneesta henkilöstä, sillä hän olisi muuten joutunut vaikeuksiin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja