Kauneuskirurgiaan yhdistettävää botoxia voidaan käyttää kroonisen migreenin hoitoon

Yhdysvaltalaisen American Academy of Neurology -yhdistyksen uuden ohjeistuksen mukaan paheksuttua botoxia eli botuliinitoksiinia voidaan käyttää kroonisen migreenin sekä kolmen muun neurologisen sairauden hoitoon.

Botuliini on hermomyrkky, jota käytetään muun muassa ryppyjen silottamiseen. Myrkky lamaannuttaa lihaksia, ja näin edesauttaa ryppyjen tasaantumista kasvoilla. Sitä voidaan käyttää kuitenkin myös lihasjäykkyyteen ja neurologisten oireiden hoitoon.

Ohjeistuksen tehneet terveysalan ammattilaiset kävivät läpi aiheesta tehtyjä tutkimuksia. Päätelmänä oli, että hoito on yleisesti ottaen turvallinen ja tehokas neljää neurologista sairautta vastaan.

Viimeksi kun ohjeistusta päivitettiin, ei ollut tarpeeksi näyttöä botuliinin vaikutuksista krooniseen migreeniin. Uusimman ohjeistuksen mukaan siitä voi kuitenkin olla apua sairauden hoidossa.

Myös Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin ja erikoislääkärijärjestöjen migreenin Käypä hoito -suositus sisältää maininnan botuliinin käytöstä kroonisen migreenin hoitoon.

Esteettinen ja korjaava plastiikkakirurgia – kaksi eri maailmaa?

Rasvaimu, silmäluomien korjaus ja rintaoperaatio ovat yksityisellä puolella suosituimpien kauneusoperaatioiden joukossa. Julkisen puolen plastiikkakirurgia keskittyy kudospuutosten korjaamiseen. Potilailla on mm. syöpäkasvaimia, tapaturmia ja synnynnäisiä kehityshäiriöitä.

4:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja