Mainos

Kauhuja kokenutta Dubain prinsessan auttajaa Tiina Jauhiaista uhkailtiin vielä Suomessa – kiittää nyt Timo Soinia ja rohkaisee suomalaisia auttamaan

2:20

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään maaliskuisen Dubain prinsessan pakodraaman keskiössä olleen Tiina Jauhiaisen tarinan.

Jauhiainen kertoo, että häntä uhkailtiin sekä lähdön hetkellä Arabiemiraateista että hänen saavuttuaan Suomeen maaliskuun lopulla.

Aluksi nainen ei halunnut puhua kenellekään, koska pelkäsi saamiaan uhkauksia.

– Minua oli sen verran uhkailtu. Lähtiessäkin sanottiin, että sheikki Mohammed saa tuotua sinut takaisin ihan mistä vaan, jos menet puhumaan medialle tai edes kerrot perheellesi, mitä on tapahtunut. Sitten annoin Detained in Dubai -järjestölle todistajalausunnon ja sen jälkeen aloin antaa haastatteluja.

Jauhiaisen mukaan 2-3 päivänä Arabiemiraattien viranomaiset soittelivat Jauhiaiselle.

– Ensimmäisen kolmen päivän aikana minulle soittelivat päivittäin viranomaiset Arabiemiraateista, jotka olivat myös minua kuulustelleet. He halusivat muistuttaa, että en puhu medialle tai sheikki Mohammed voi tulla hakemaan minut mistä vaan.

Jauhiainen ei enää pelkää, että hänelle voisi tapahtua jotain.

– En enää tässä vaiheessa pelkää. Päinvastoin, tunnen oloni turvallisemmaksi, kun on puhunut medialle.

"Toivottavasti Latifa vapautuu"

Jauhiainen on antanut paljon haastatteluja kansainväliselle medialle. Nyt MTV Uutisille antamansa haastattelu on yksi harvoista, joita Jauhiainen on suomalaisille medioille antanut.

– Haluan auttaa Latifaa. Haluan, että mediahuomio tapauksen kohdalta jatkuisi. Nythän mukana on muun muassa YK ja muita ihmisoikeusjärjestöjä. Toivottavasti Latifa pääsee jossain vaiheessa vapaaksi. Haluan myös auttaa muita naisia ja osaltani auttaa naisten asemaa Lähi-idän alueella, jos vain mahdollista.

Tällä hetkellä Jauhiaisella ei ole tietoa Latifasta tai hänen kohtalostaan.

– Toivoisin, että Latifa on vielä hengissä. Hän on luultavasti lukittuna jossain päin Dubaita isänsä käskystä, Jauhiainen arvelee.

Kiittää Timo Soinia

Suomeen palattuaan Jauhiainen on viettänyt aikaa perheensä luona Iisalmessa sekä käynyt muutaman kerran Lontoossa.

Hän haluaa kiittää Suomen ulkoministeri Timo Soinia, sillä Jauhiainen sai tietää vain muutama viikko sitten, että hän oli lähettänyt noottia Arabiemiraateille.

– Itse asiassa sain tietää Suomen ulkoministeriön mukaan tulemisesta luettuani Timo Soinin lausunnon Helsingin Sanomissa, että hän oli kuulemma antanut useita nootteja minun vapautumiseeni liittyen. Tämän luettuani olin tietysti hyvin kiitollinen hänelle avusta.

Kannustaa myös muita suomalaisia

Jauhiainen toivoo, että suomalaiset lähtisivät mukaan kampanjointiin, jotta prinsessa Latifa vapautettaisiin ja hän voisi elää vapaata elämää.

– Tiedän että Suomessa on monia, jotka mielellään kampanjoisivat naistenoikeuksien puolesta ja auttaisivat. Www.freelatifa.com -verkkosivulla on monia mahdollisuuksia auttaa. Siellä on esimerkiksi vetoomus, jonka voi allekirjoittaa, Jauhiainen päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja