Mainos

Kattava opas silmämeikkiä tekevälle

Vahvat silmät ovat syksyn trendi, joten keräsimme yhteen syyskuun kysytyimmät silmämeikkipulmat. Näillä ohjeilla onnistut näyttävän silmämeikin tekemisessä.

Asiantuntijana toimii meikkitaiteilija Riia Koivisto, joka neuvoo Meikkivinkin lukijoita meikkipulmissa joka viikko.

Näin teet meikin pyöreille silmille

Voit joko korostaa silmien pyöreyttä meikkaamalla ne pyöreiksi ja häivyttämällä silmämeikkiä kohti kulmakarvaa pehmeän pyöreää muotoa mukaillen. Alapuoli mukailee myös silmän pyöreyttä, eli häivytä alapuoli utuiseksi silmän oman linjan mukaan.

Voit myös yrittää tehdä silmän linjasta pidemmän, eli meikata silmän viistommaksi jatkaen silmämeikkiä kohti ohimoita. Pidä silmämeikki yläpuolelta matalampana, häivytä meikkiä viistoon linjaan liikkuvalta luomelta ulospäin, älä meikkaa liian korkealle kulmakarvoja kohti. Jatka alapuolen meikkiä myös silmäkulmasta ulospäin vinoon muotoon.

Silmämeikkivihjeet raskaille luomille

Kun luomet ovat laskeutuneet ja silmän linja tuntuu raskaalta, on suositeltavaa tehdä meikistä tumma ja katsetta kohottava. Suosi mattapintaisia luomivärejä. Tee banaanivarjostus luomivakoon ja nosta luomiväriä niin ylös että saat sen roikkuvan kohdan yläpuolelle.

Tarkasta meikki siten, että kun katsot suoraan peiliin, tummaa luomiväriä näkyy luomivaon yläpuolella. Häivytä lopputulos pehmeäksi ja utuiseksi. Rajaa silmät mustalla eyelinerilla tai kynällä. Huolehdi että meikki on siisti ja huoliteltu.

Siisti rajaus silmiin

Harjoittelemalla linerit onnistuvat varmasti! Hyvä keino on tehdä rajaus näin: Pidä silmät auki, pidä peili alapuolella niin että silmäsi katsovat alapäin kohti peiliä jolloin luomet ovat tasaiset. Käytä sivellintä lappeellaan, älä piirrä eyelinerin kärkiosalla. Tee pientä katkoviivaa ja yhdistä lopuksi viivat yhdeksi siistiksi viiruksi. Jos lopputulos on edelleen epäsiisti, ota kapeaan siveltimeen tummaa luomiväriä ja paikkaa rajaus sillä siistiksi.

Meikki ruskeille silmille ja silmälaseille

Käytä mielikuvitustasi ja meikkaa reilusti ja vahvastikin. Ruskeille silmille sopivat luumun, kanervan ja roosan sävyt. Kulta ja pronssi sekä ihana turkoosi sopivat myös. Testaa vaikka uuden Creative Eyes Chantall Thomas -kokoelman luomivärisävyä 27 Bleu Desire. Voit levittää sen koko liikkuvalle luomelle ja häivyttää utuiseksi. Rajaa silmät tummanruskealla kajalilla ja lisää maskara.

Ripsiväri taivutetuille ripsille

Kokeile Nivean Eyes Wide Open Mascaraa. Se taivuttaa ripset kaareviksi ja kohottaa katsetta. Se ei ole laadultaan liian kostea, vaan aavistuksen voidemainen. Se on helppo levittää ripsiin, ei paakkuunnu ja kääntää ripset ilman ripsentaivuttajaakin.

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.