Katso video: Sillanpää liikuttui kyyneliin kesken haastattelun – "Jari oli vähän lomalla, sielupuoli on ollut lepäämässä"

12:49

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää saapui tänään Helsingin käräjäoikeuteen vastaamaan kahteen huumausainerikossyytteeseen. Sillanpää vastasi median kysymyksiin istuntojen välissä.

Katso yllä olevalta videolta Sillanpään tunteikas haastattelu kokonaisuudessaan.

– Heitin huulta (asianajaja Riitta) Leppiniemelle, että kenellekään ei pitäisi antaa syytettä tai rangaistusta, koska henkinen kärsimys on jo tehty, Sillanpää totesi ilmeisen tunteikkaana median edessä.

Sillanpää kertoo, ettei hän tällä hetkellä käytä huumausaineita, perustellen sitä sillä, että hänellä ei ole ollut niille tarvetta tai halua. Muut kiireet vievät miehen ajan, eikä kuukausien tauko käytöstä ole hänen mukaansa ollut ongelma.

”Mun ehkä pitäisi kirjoittaa kirja”

Sillanpää ei vastannut toimittajien kysymykseen siitä, miksi hän alkoi käyttää huumausaineita.

– Mun ehkä pitäisi kirjoittaa kirja, hän naurahtaa, kertoen käytön liittyneen kuitenkin enemmän ”biletykseen”.

Sillanpää kertoo ajattelevansa huumeiden ja alkoholin olevan yhtä ”pahoja”. Hän myös pohtii, että osalle ihmisistä niihin syntyy addiktio.

– Jos ihmisellä ei ole muuta elämässä kuin jonkin pakeneminen tai hurlumhei-elämän vietto, se voi olla, että jäät siihen kiinni, hän sanoo.

Sillanpää painotti, että kaikille ei ongelmia tule.

– Moni voi ajatella, että jos olet kokeillut huumeita, niin olet kiinni niissä ja jossain ojassa. Ja mä olen ajatellut näin myös itse nuorempana, hän sanoo.

2:44

Ei kadu mitään

Sillanpään mukaan ”laki on laki” ja siihen pitää nojautua. Hän ei kertomansa mukaan ymmärtänyt asian vakavuutta, vaikka olikin laittomuuden takia varovainen.

Sillanpää sanoi haastattelussa, että hän ei kadu mitään, paitsi tekemättömiä asioita.

– Ei, ei mikään elämässä kaduta. Kaikista asioista me opitaan ja me voidaan auttaa muita niiden kautta.

Hän myöntää, että on ollut huumeiden käytön aikana henkisesti ”vähän toisaalla”.

– Jari on ollut vähän lomalla. Olen hoitanut elämäni, tehnyt keikkoja ja parhaani, mutta joku sielupuoli on ollut lepäämässä, hän kuvailee.

Saanut vain kannustusta

Sillanpää kertoo, että tapauksen aiheuttamasta mediahuomiosta huolimatta hän ei ole saanut Helsingin kaduilla kulkiessaan lainkaan negatiivista kommentointia.

– Kaikki ovat tulleet kannustamaan ja se on ollut hienoa.

Sillanpää totesi lopuksi, että elämä on parempaa ilman huumeita.

– Huumeiden käyttö, se vie aika paljon turhaa aikaa, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja