Katso video kohtaamisesta taivaalta: Britannian ilmavoimat näkivät venäläiskoneet Itämeren yllä – koneet saateltiin pois

1:27
Katso video: Britannian ilmavoimat havaitsevat venäläiskoneita Viron ilmatilassa

Britannian ilmavoimat kohtasi viikonloppuna kansainvälisessä ilmatilassa lähellä Viron ilmatilaa kaksi venäläiskonetta.

Baltian ilmatilavalvontaa osittain vetävä Britannian kuninkaalliset ilmavoimat kohtasi viikonloppuna kaksi venäläistä sotilaskonetta.

Britannian ilmavoimien Typhoon-hävittäjien videomateriaali todistaa, että ilmatilaa etelästä lähestyi viikonloppuna niin Venäjän ilmavoimien hävittäjä kuin kuljetuslentokonekin.

Brittikoneet saattoivat venäläiskoneita

Perjantaina brittikoneet havaitsivat ilmatilassa pelkän IL-76-kuljetuskoneen, joka oli matkalla mitä ilmeisimmin Kaliningradin sotilastukikohtaan. Lauantaina kuljetuskone oli saanut seuraukseen myös SU-30-hävittäjän.

Brittikoneet saattoivat venäläiskoneita pois ilmatilasta 15 minuutin ajan, jonka jälkeen vastuu luovutettiin Suomelle.

Kun viikonloppuna tapahtuneet kohtaamiset otetaan huomioon, ovat brittikoneet tunnistaneet venäläiskoneita Itämerellä jo kahdeksan kertaa toukokuusta lähtien.

Lähde: KameraOne

Jutun otsikkoa korjattu kello 15.40: Venäläiskoneet eivät käyneet Viron ja Suomen ilmatilassa, kuten otsikossa aluksi kerrottiin, vaan kohtaaminen tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja