Katso video: Kilometrien jonot! Halpa bensa sai ihmismassat ajamaan öiseen Tuuriin: "Pääsi vähän yllättämään"

Tuurin Kylälaupalla myytiin erityisen halpaa bensaa merkkipäivän kunniaksi 2:03
Video: Harri Lähdeahon dronekuvaa liikenneasemalle olevasta jonosta.

Tuurin kyläkaupalla nähtiin viime yönä jälleen, miten suomalaiset todella ovat jonotuskansaa. Kyläkauppa juhli 50-vuotista taivaltaan yöllä muun muassa tarjoamalla polttoainetta euron litrahintaan. Tarjous oli voimassa keskiyöstä aamuseitsemään.

Liikenneasema Onnenliekin esimies Sari Koukeri sanoo heidän odotusten ylittyneen kävijämäärässä.

– Paljoa odotettiin, mutta täytyy sanoa, että huomattavasti enemmän vielä tuli. Pääsi vähän yllättämään, hän sanoo.

Tarkkaa lukua kävijämäärästä ei ole, mutta satoja autoilijoita saapui halpaa polttoainetta hakemaan. Useat kymmenet jonottivat vielä puoli kahden aikaan huoltoasemalle. Lähistöllä asuva Harri Lähdeaho tuli katsomaan, millainen jono oli.

– Tiesin, että liikenneasemalla on alennus, mutta arvasin, että jonoa saattaa olla sen verran, ettei itse tarvitse osallistua siihen. En osannut odottaa, että siellä aivan noin paljon on ihmisiä, väkimäärä yllätti kyllä aivan täysin, Lähdeaho sanoo.

"Ei tarvitse itse jonon jatkoksi mennä"

Jonoa oli niin valtavasti, että Lähdeaho päätti ottaa dronella videon siitä.

– Heti, kun pääsin ensimmäiseen liikenneympyrään, totesin, ettei tarvitse kyllä jonon jatkoksi mennä. Mieluummin käyn ostoksilla kaupassa, ja lähden pois vähin äänin. Kopterikameran otin mukaan, että saa hyvää materiaalia Facebookiin muille tiedoksi, ettei kukaan enää siinä vaiheessa lähde jonottamaan, hän sanoo.

Tarjouksen ajankohdaksi valittiin yö koska viereinen kyläkauppa oli auki 24 tuntia. Valtavasta kävijämäärästä huolimatta polttoaine ei loppunut kesken. 

– Halusimme ottaa huoltoasemaa mukaan öisellä tuntitarjouksella, Koukeri sanoo.  

Lue myös:

    Uusimmat