Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, mitä Kuopion kouluiskusta tiedetään – tekoväline oli "sapelimainen" teräase

Katso päivän tärkeimmät uutiset Livestä LIVE

Itä-Suomen poliisi tiedottaa Kuopion kauppakeskus Hermanissa tapahtuneesta kouluiskusta klo 17. Voit seurata poliisin tiedotustilaisuutta oheiselta videolta. Myös jutun teksti päivittyy tiedotustilaisuuden edetessä.

Kello 17.38 Viranomaisten tiedotustilaisuus on päättynyt. Pian videolla puhuu sisäministeri Maria Ohisalo, joka antaa tiedotustilaisuuden tapahtuneen johdosta. 

Kello 17.34 Poliisi kiittää paikallaolleita sivullisia asianmukaisesta toiminnasta ja yhteistyöstä viranomaisten kanssa. Ihmiset olivat muun muassa ohjanneet liikennettä pois paikalta, jotta viranomaiset saavat työrauhan.

Kello 17.28 Poliisi ei vielä pysty kommentoimaan, oliko miehellä aseenkantolupa mukana olleeseen ampuma-aseeseen.

Kello 17.25 Poliisi vahvistaa, että kuollut henkilö on nuori nainen. 

Kello 17.23 Loukkaantuneet ovat koulun opiskelijoita ja henkilökuntaa. Epäilty tekijä on loukkaantuneiden joukossa.

Poliisilla ei ole tällä hetkellä syytä epäillä, että tekijällä olisi rikoskumppani.

Kello 17.22 Lyytinen sanoo, että tekoväline oli "sapelimainen" teräase. Lisäksi tekijällä oli mukana ampuma-ase. Mahdollisesta motiivista ei ole vielä tietoa.

Kello 17.20 Rikoskomisario Mikko Lyytinen kertoo, että epäilty on 1994 syntynyt koulun oppilas ja syntyperäinen Suomen kansalainen. Poliisilla ei ole tiedossa, että henkilöllä olisi aikaisempaa rikostaustaa. 

Epäilty on valmistautumassa leikkaukseen, ja siirtyy sen jälkeen tehohoitoon.

Kello 17.17 Pohjois-Savon pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta koulun tiloissa 12.35. Palo oli sytytetty tahallaan, mutta se saatiin nopeasti sammumaan, kun poliisit antoivat luvan sammuttajille mennä tiloihin. Palo oli pelastuslaitoksen mukaan kooltaan pieni.

Kello 17.14 Antti Hedman Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kertoo, että sairaalaan annettiin suurhälytys kello 12.50. 

Molempien vakavasti loukkaantuneiden tila on vakaa. Muiden vammat olivat lievempiä, ja osa on jo päässyt sairaalasta kotiin. 

Kello 17.07 Ensihoidon kenttäjohtaja Tommi Partanen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kertoo olleensa lähellä tapahtumapaikkaa hälytyksen tullessa. Hälytys annettiin joukkosurman koodilla. Kohteeseen hälytettiin sen vuoksi runsaasti ensihoidon yksikköjä.

Partasen mukaan ensihoidon tehtävät hoidettiin ammattimaisesti.

Kello 17.05 Käydään läpi tapahtumia. Hätäkeskus sai ilmoituksen epäillystä puukotuksesta kello 12.29 kauppakeskus Hermanissa. Epäilty saatiin kiinni kello 12.37.

Kauppakeskus Herman on yhä eristetty ja poliisin tekninen tutkinta jatkuu.

Kello 17.02 Myös yksi poliisi loukkaantui tilanteessa. Hänen vammansa ovat lievät. 

Kello 17.00 Tiedotustilaisuus alkaa – tilaisuudessa paikalla Itä-Suomen poliisin ja Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilökuntaa.

Hyökkäys tapahtui tänään iltapäivällä kauppakeskuksessa toimivan Savon ammattiopiston tiloissa.

Iskussa kuoli yksi henkilö ja loukkaantui kymmenen, joista kaksi vakavasti. Hyökkääjä on loukkaantuneiden joukossa. Miespuolinen tekijä oli hyökännyt teräasetta käyttäen henkilöiden kimppuun. Hän oli lisäksi varustautunut ampuma-aseella.

Poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta tilanteessa. Tekijä on vakavasti loukkaantunut, ja hän on sairaalahoidossa.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat