Katso kuvat: Näin Merivoimat harjoittelee Yhdysvaltain laivaston kanssa – "Rannikolla, merellä ja ilmassa!"

0:52
Suomalaiset ja yhdysvaltalaiset harjoittelevat yhdessä vajaan kahden viikon ajan.

Merivoimat harjoittelee Yhdysvaltojen alusten kanssa pohjoisella Itämerellä ja merijalkaväen kanssa Hangossa ja Upinniemessä 8.–19. elokuuta, kertoo Merivoimat.

Merivoimien mukaan harjoittelun tavoitteena on kehittää yhteensopivuutta ja yhteistä kykyä merioperaatioihin.

– Keskeinen osa harjoittelua on suomalaiseen toimintaympäristöön ja rannikon erityisolosuhteisiin tutustuminen sekä joukkojen keskinäisten toimintatapojen opettelu ja yhteinen kaluston käyttö, Merivoimien operaatiopäällikkö, kommodori Juhapekka Rautava kertoo tiedotteessa.

Merellä tapahtuviin harjoituksiin osallistuu yhdysvaltalaisista aluksista aikasemmin jo Helsingissä nähty USS Kearsarge, USS Gungston Hall ja USS Arlington.

Suomalaisten rannikkolaivaston alusten kanssa toimivat yhdysvaltalaiset harjoittelevat merellä tilannekuvayhteistyötä, meriliikenteen suojaamista ja rannikkotaisteluiden tukemistä mereltä.

Merivoimien valmiusyksiköt ja reserviläiset harjoittelevat Yhdysvaltain merijalkaväen joukkojen kanssa Hankoniemen ja Upinniemen alueilla. Joukot harjoittelevat muun muassa hyökkäys- ja puolustustaistelua saaristossa sekä suorittavat ammuntoja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja