Katso 5 päivän ennuste paikkakunnallesi, etelän paksu lumipeite saa kyytiä: " Voi lähteä jopa viisi senttiä päivässä" – varoitus aamujen petollisuudesta

Kevät etenee nyt vauhdilla – näin keväinen lämpö valtaa Suomen 3:21
Viikko on keväinen, mutta vaihtelua riittää. Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo videolla tarkat päiväkohtaiset sääennustukset.

Kevät etenee vauhdilla nyt ja tulevina viikkoina. Meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa, että lämpötilojen pysyessä yhtä korkealla kuin nyt, lumi pääsee sulamaan vauhdilla.

– Lumipeitteestä voi lähteä jopa viisi senttiä per päivä. 

Tälläkin hetkellä Suomesta löytyy jo useita lumettomia alueita. Ja tämän vuoden lämpöennätys mitattiin tiistaina Ahvenanmaalla, 14,6 plusastetta. 

– Ihan noin lämpimiä asteita ei tällä viikolla enää saada, mutta paikallisesti 10 astetta voi mennä rikki, Mäntykannas kertoo. 

Lounaistuuli viilentää tänään erityisesti Länsi-Suomea, mutta huomiselle Mäntykannas ennustaa jo aurinkoista ja keväistä päivää koko maahan. 

Meteorologi muistuttaa, että ensi yönä sää pakastuu Keski- ja Pohjois-Suomessa.

– Aamulla tienpinnat ovat petollisen liukkaita siellä, missä ei ole päästy hiekoittamaan. Kannattaa pitää tämä mielessä. 

Loppuviikon sääkartat näyttävät myös keväisiltä, vaikka lauantaina ja sunnuntaina pilvisyys jo lisääntyy.  

Mäntykannaksen mukaan seuraavaa huomattavaa säätyypin muutosta voidaan odottaa vasta sunnuntain ja maanantain paikkeille. Atlantilta työntyy tuolloin saderintama kohti Suomea.

– Alkuviikko alkaa sateisena. Nämä sateet tuovat toivottua helpotusta katupölytilanteeseen. 

Katso viiden vuorokauden ennuste yli 100:lle paikkakunnalle!


Lue myös:

    Uusimmat